Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Κρίσιμη η μαζική συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές»

Διονύσης Καλαματιανός: «Κρίσιμη η μαζική συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές»

από Maria Petroutsa


Σημεία από τηλεοπτική συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού.
Για τις ευρωεκλογές, τόνισε:
«Θέλουμε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις ανατροπής των πολιτικών της ΝΔ που προκαλούν ασφυξία στους μικρομεσαίους, στους αγρότες, στους επαγγελματίες, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους.»
Ειδικότερα, επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, γεγονός που εκτιμάται θετικά από την κοινωνική πλειοψηφία.
«Καταθέσαμε Σχέδια Νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και για δίκαιη φορολογία. Παράλληλα, καταθέτουμε συνεχώς προτάσεις για την Ευρώπη που οραματιζόμαστε. Οι πολίτες τα αξιολογούν όλα αυτά και με την ψήφο τους θα δώσουν τη δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική αλλαγή, την πολιτική ανατροπή, την προοδευτική διακυβέρνηση. Καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι πολίτες μας εμπιστεύονται και συνεχώς ανεβαίνουν τα ποσοστά μας. Ασφαλώς, δεν μας αρκεί να είμαστε δεύτεροι. Πρέπει οπωσδήποτε να μειωθεί σημαντικά η ψαλίδα με τη ΝΔ, ώστε να σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση. Στο επίπλαστο αφήγημα της “σταθερότητας” που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης, εμείς τον ρωτάμε: ποια σταθερότητα; Σταθερότητα στη φτωχοποίηση, στην αρνητική πορεία, στην ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια;»
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασιών, ανέφερε ότι «θα δούμε τα αποτελέσματα το βράδυ των ευρωεκλογών και θα τα εκτιμήσουμε. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή του κόσμου. Αν οι πολίτες θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι δεν αντέχουν άλλο την ακρίβεια και τις ασφυκτικές συνθήκες, θα πρέπει να συμμετέχουν και να ψηφίσουν.»
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια σταθερή, ενιαία, εθνική, πατριωτική στάση. Αντίθετα, βλέπουμε στην πλευρά της ΝΔ τον κ. Γεραπετρίτη να δηλώνει ότι θα έρθουν τα μνημόνια της Συμφωνίας στη Βουλή για κύρωση, την κα Μπακογιάννη να λέει ότι έπρεπε ήδη να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή και τον κ. Βορίδη να αναφέρει ότι δεν θα έρθουν τα μνημόνια. Πραγματικά, πρόκειται για μια Βαβέλ και ένα αλαλούμ, που δυστυχώς φανερώνουν ότι δεν υπάρχει μια ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση.
Εμείς, όπως προείπα, έχουμε μια ξεκάθαρη και πατριωτική στάση. Ποιο είναι το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας στα Βαλκάνια; Η σταθερότητα, η ειρήνη, η συνανάπτυξη και η παρεμπόδιση του επεκτατισμού της Τουρκίας. Όλα αυτά τα πετυχαίνει η Συμφωνία των Πρεσπών. Εξάλλου, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι αυτοί που δεν την θέλουν και της εναντιώνονται είναι οι εθνικιστές της Βόρειας Μακεδονίας και η Τουρκία. Και αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε συμφέρον να τηρηθεί η διεθνής αυτή Συμφωνία.
Γιατί, λοιπόν, επιμένουμε -έστω και τώρα- να κυρωθούν τα μνημόνια; Επειδή εκτός όλων των αδιαμφισβήτητων ωφελειών για εμάς, δηλαδή τον ξεκάθαρο έλεγχο του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας, της οικονομικής και ενταξιακής της πορείας, θα είχαμε περισσότερα πολιτικά και διπλωματικά όπλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ και στο Δικαστήριο της Χάγης, για να πιέσουμε αυτή τη χώρα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η αλλαγή των διαβατηρίων, των σχολικών βιβλίων και των πινακίδων στη γειτονική χώρα, όπως επίσης και η αλλαγή των εμπορικών σημάτων. Όλα αυτά τα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση αδράνησε και καθυστέρησε, ζημιώνοντας τα εθνικά μας συμφέροντα για να κρατήσει εσωκομματικές ισορροπίες.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00