Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Καταργούν και το ΤΕΦΑΑ στην Ηλεία»

Διονύσης Καλαματιανός: «Καταργούν και το ΤΕΦΑΑ στην Ηλεία»

από Maria Petroutsa

«Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ναρκοθετήσει το παρόν και το μέλλον της Ηλείας, με την υπονόμευση και την κατάργηση δομών και υποδομών. Τώρα, αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο όταν προειδοποιούσαμε ότι έχει στρώσει τον δρόμο για να επιφέρει ακόμα ένα χτύπημα στον νομό, με την επικείμενη κατάργηση και του Τμήματος Επιστήμων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που έχει ιδρυθεί με νόμο τον Απρίλιο του 2019», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.

Μετά, λοιπόν, το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Μουσειολογίας του Πύργου και της Γεωπονίας της Αμαλιάδας, που λειτουργούσαν στην Ηλεία, τώρα σειρά παίρνει και το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τον Πύργο. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε πρόσφατη σχετική ερώτηση του Διονύση Καλαματιανού.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής επισημαίνει τα εξής:

«Η υπονόμευση της Ηλείας και το γαϊτανάκι εμπαιγμού των πολιτών της, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από την κυβέρνηση. Μετά τη Μουσειολογία και τη Γεωπονία, ο νομός χάνει και το ΤΕΦΑΑ. Η απάντηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας είναι αποκαλυπτική, καθώς, όπως διαφαίνεται από την επιχειρηματολογία της, η ίδια εισηγείται στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την κατάργηση 37 υπό αναστολή λειτουργίας Τμημάτων στη Χώρα, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Εστιάζοντας στο ΤΕΦΑΑ, αναφέρει πως “παρέμεινε ανενεργό κατά το διάστημα των τεσσάρων και πλέον ετών από το 2019 έως σήμερα, καθώς δεν υπήρξε ούτε εισαγωγή φοιτητών ούτε διαθέσιμο διδακτικό προσωπικό, λόγω της μη έναρξης της εκπαιδευτικής του λειτουργίας”. Για ποιον λόγο, όμως, έμεινε ανενεργό το ΤΕΦΑΑ; Γιατί η κυβέρνηση “φρόντισε” να αναστείλει την έναρξη λειτουργίας του με τον ν. 4653/2020. Άρα, με λίγα λόγια, η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στην ΕΘΑΑΕ και αυτή με τη σειρά της στην κυβέρνηση. Η μεν ΕΘΑΑΕ, προφανώς εισηγείται αρνητικά για το ΤΕΦΑΑ εξαιτίας του ότι παραμένει ανενεργό με ευθύνη της κυβέρνησης (τον ν. 4653/2020), η δε κυβέρνηση αφήνεται να εννοηθεί πως θα “αναγκαστεί” να καταργήσει το Τμήμα εξαιτίας της διαφαινομένης αρνητικής εισήγησης της ΕΘΑΑΕ! Ασφαλώς, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση, η οποία ήταν αυτή που ανέστειλε με νόμο την έναρξη λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ και τώρα θα επιδιώξει να “κρυφτεί” πίσω από την εισήγηση της ΕΘΑΑΕ. Αντί να αξιοποιήσει την ίδρυση του Τμήματος στον τόπο που γεννήθηκαν και διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και να διασφαλίσει τη λειτουργία του, προχώρα στο οριστικό ξήλωμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία. Αυτή η εξέλιξη, βέβαια, αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου της κυβέρνησης για κλείσιμο Δημόσιων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με πανάκριβα δίδακτρα.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00