Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Η Ηλεία έστειλε ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής»

Διονύσης Καλαματιανός: «Η Ηλεία έστειλε ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής»

από Άκης Χουζούρης

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Ηλείες και οι Ηλείοι στον Αλέξη Τσίπρα ήταν θερμή και δυναμική. Κατέδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία επιζητά άμεσα την πολιτική αλλαγή. 

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νομό μας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνομίλησε μεεργαζόμενους και επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφους, συνταξιούχους και ανέργους, εκπροσώπους φορέων και τη νέα γενιά. Συζήτησε μαζί τους για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν γιγαντωθεί από την πρωτοφανή ακρίβεια. Για τους υπέρογκους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις τιμές στην ενέργεια που στραγγαλίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για τις ανατιμήσεις σε καύσιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Για το τεράστιο κόστος στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές και στο πετρέλαιο, που βυθίζει στην απόγνωσηαγρότες και κτηνοτρόφους. Για τις οφειλές των ΤΟΕΒ προς τους παρόχους ενέργειας, που δημιουργούν άμεσο κίνδυνο να μείνουν οι καλλιέργειες χωρίς άρδευση. Για την καθημερινότητα που χειροτερεύει συνεχώς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τεκμηριωμένο λόγο και επιχειρήματα ανέδειξε τις ακραία νεοφιλελεύθερες και μεροληπτικές κυβερνητικές πολιτικές που έχουν θεριέψει την ακρίβεια και έχουν βυθίσει σε τέλμα την κοινωνία. Υπογράμμισε πως πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτές τις ανεπίτρεπτες αντικοινωνικές πρακτικές. Πρότεινε συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις που μπορούν να δώσουν ανάσα στους πολίτες που δοκιμάζονται.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας. Στα νοσοκομεία μας που υπολειτουργούν και τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που αποφάσισε η κυβέρνηση να κλείσει. Στην ακύρωση των εργολαβιών που κατασκεύαζαν το «Πάτρα-Πύργος», τις τεράστιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, το υπέρογκο κόστος, το οποίο  φορτώνεται στους φορολογούμενους και τα διόδια, που θα πληρώνουν οι Ηλείοι και όσοι χρησιμοποιούν το δρόμο.

Εστίασε στη διαρκή υπονόμευση, εγκατάλειψη και περιθωριοποίηση που υφίσταται η Ηλεία από την κυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα πως μια νέα προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει για να αποκαταστήσει τις αδικίες. Μίλησε για την ανάγκη στήριξης του αγροτικού κόσμου και του εισοδήματός του. Για τον εμπαιγμό που υφίστανται οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας, που ακόμα περιμένουν να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις που δικαιούνται. Για το ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης και ανασυγκρότησης του νομού, που ακόμα αγνοείται.

Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες της Ηλείας είδαν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα την ελπίδα. Είδαν τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη που εκφράζει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Έδωσαν το σύνθημα της πολιτικής αλλαγής.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη. Να επουλώσει τις ανοιχτές πληγές της κοινωνίας, που τόσο πολύ έχει χτυπηθεί και υποφέρει από τις ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές. Είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που θα κληθεί να αποκαταστήσει τις αδικίες και να βάλει τέλος στην κυβερνητική κατρακύλα και οπισθοδρόμηση. Είναι έτοιμος να εγγυηθεί τη νέα αρχή με σύμμαχο την κοινωνία, για την ίδια την κοινωνία. 

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Στις 15 Μάιου δυναμώνουμε τη συλλογική μας δράση. Δραστηριοποιούμαστεγια την ανάδειξη των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα και εκλέγουμε τη νέα Κεντρική Επιτροπή. 

Πλέον, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για να φύγει αυτή η ανεπαρκής και επικίνδυνη κυβέρνηση. Να γίνει παρελθόν. Για να επιστρέψει ξανά η αισιοδοξία και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00