Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός για την τραγωδία στα Τέμπη: «Η κοινωνία απαιτεί να αποκαλυφθεί η αλήθεια»


Για μαζική συμμετοχή των πολιτών, ιδίως χιλιάδων νέων, στις συγκεντρώσεις για την τραγωδία των Τεμπών, έκανε λόγο σε τηλεοπτική του παρουσία ο Διονύσης Καλαματιανός.
«Η νέα γενιά πρωταγωνιστεί. Τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας, οι οικογένειές τους που πονούν και πενθούν, ολόκληρη η κοινωνία, ζητούν απαντήσεις, ουσιαστική διερεύνηση, αποκάλυψη της αλήθειας και απόδοση ευθυνών. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί τέτοιο αποτρόπαιο γεγονός.»
Ο Ηλείος Βουλευτής τόνισε πως οι πολίτες απαιτούν να έρθουν όλα στο φως, επισημαίνοντας πως η διάχυση ευθυνών, το “όλοι φταίνε” και “όλοι το ίδιο είναι”, οδηγούν σε συγκάλυψη και επικίνδυνους δρόμους.
«Βεβαίως πρέπει να διερευνηθούν και να ελεγχθούν τα πάντα. Όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν έχουμε τις ίδιες ευθύνες.»
Ειδικότερα, ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες ευθύνες, καθώς δεν είναι κυβέρνηση λίγων μηνών, αλλά, σχεδόν, τετραετίας, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός, ότι το καλοκαίρι του 2019 σταμάτησε να λειτουργεί η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, δίχως να αποκατασταθεί η λειτουργία της, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία του ΟΣΕ.
Επιπλέον, σημείωσε πως το 2018 υπήρχαν 1.122 εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και σήμερα υφίστανται μόλις 730, κάτι που καταδεικνύει υποστελέχωση και υποβάθμιση. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τον Απρίλιο του 2022 παραιτήθηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας, ενώ υπάρχουν εξώδικα και ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων, που προειδοποιούσαν για ενδεχόμενα ατυχήματα.
«Για όλα αυτά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός αδιαφόρησαν και φτάσαμε ως εδώ. Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταθέσει 44 ερωτήσεις για τα θέματα του σιδηροδρόμου και πολλές από αυτές αφορούν την ασφάλεια. Ο Υπουργός, όμως, διαβεβαίωνε ότι όλα είναι εντάξει».
Στη συνέχεια ο Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαρίθμησε μια σειρά από παρεμβάσεις που έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον σιδηρόδρομο.
«Ολοκληρώθηκε η δεύτερη γραμμή, έγιναν οι σήραγγες, κατασκευάστηκαν οι γέφυρες που ήταν απαραίτητες για να λειτουργήσει το σύστημα της τηλεδιοίκησης και της ασφάλειας, ολοκληρώθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής.»
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες και αντιφάσεις στις τοποθετήσεις στελεχών της.
«Από τη μια αναλαμβάνει τη πολιτική ευθύνη ο π. Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής, από την άλλη θα είναι υποψήφιος στα ψηφοδέλτια. Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη, ενώ ισχυρίζονται πως όλα θα διερευνηθούν και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί, ο Πρωθυπουργός διορίζει μια επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν 3 άτομα που σχετίζονται με την κυβέρνηση.»
Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός ανέφερε για μια ακόμη φορά πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
«Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η κοινωνία πονάει, όλοι βρισκόμαστε σε κατάσταση οδύνης και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στο μήνυμά μας. Απαιτείται ψυχραιμία, υπευθυνότητα, πραγματική διερεύνηση και απόδοση ευθυνών. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιος θέλει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και ποιος θέλει να συσκοτίσει.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00