Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: «Πρωτοβουλίες για την ειρήνευση»

Διονύσης Καλαματιανός για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: «Πρωτοβουλίες για την ειρήνευση»

από Maria Petroutsa

«Πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτός ο κύκλος του αίματος», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, αναφερόμενος στις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σε συνέντευξή του στο MEGA. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, χρειάζεται να υπάρξουν διπλωματικές πρωτοβουλίες και κατάπαυση του πυρός, για να οδηγηθούμε στην ειρήνη.

«Δυστυχώς, η σύγκρουση κλιμακώνεται. Η διαρκής ένταση, οι επιθέσεις και η αιματοχυσία προκαλούν περισσότερους κινδύνους για να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερα δεινά στην ανθρωπότητα. Πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία και η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. Η Ε.Ε. και η διεθνής κοινότητα είναι επιτακτικό να αναλάβουν άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει σε αυτό. Πάντοτε ήμασταν μια χώρα που πάσχιζε για την ειρήνευση και τη σταθερότητα. Απαιτείται, λοιπόν, άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Πρέπει να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη εξέλιξη της αρνητικής κατάστασης και της επιθετικότητας. Να επιστραφούν όλοι οι όμηροι και να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, ώστε να υπάρξει ειρήνευση στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου με την ύπαρξη δυο κρατών.»

Παράλληλα, ο Διονύσης Καλαματιανός εξέφρασε την ανησυχία πως μπορεί -με το πρόσχημα των διεθνών εξελίξεων- να υπάρξουν επιπλέον φαινόμενα ακρίβειας στην ελληνική αγορά. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για μια βολική δικαιολογία που χρησιμοποιεί συστηματικά η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να αποποιηθεί των σοβαρότατων ευθυνών της για τις ακραίες ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια, που συνθλίβουν τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες της. Δεν γίνεται διαρκώς να κρύβεται πίσω από εξωγενείς παράγοντες. Η χώρα βρίσκεται στην προτελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στην αγοραστική δύναμη και είναι πρωταγωνίστρια στον πληθωρισμό τροφίμων και στο κόστος στέγασης και ενέργειας. Επανειλημμένα προτείνουμε ουσιαστικές λύσεις, μεταξύ άλλων, τη μείωση των έμμεσων φόρων (όπως ΦΠΑ και ΕΦΚ), τους αυστηρούς ελέγχους και τη φορολόγηση στα υπερκέρδη των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και των διυλιστηρίων. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αρνείται να τις υιοθετήσει.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00