Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Ανθεκτική Πολιτεία για να αποφεύγονται τραγωδίες»

Διονύσης Καλαματιανός: «Ανθεκτική Πολιτεία για να αποφεύγονται τραγωδίες»

από Maria Petroutsa

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στον Real Fm, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου

Με αφορμή το τραγικό γεγονός της ανθρώπινης απώλειας στην Ηλεία, από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, ο Διονύσης Καλαματιανός υπογράμμισε:

«Θρηνούμε ήδη μια απώλεια, ενώ αναζητείται ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας. Ελπίζουμε για το καλύτερο, αν και δεν υπάρχουν  πολλές ελπίδες. Δυστυχώς, η Ηλεία χτυπιέται συνεχώς από καταστροφές. Είχαμε τις φονικές πυρκαγιές με δεκάδες νεκρούς το 2007 και τις συνεχείς καταστροφές από πλημμύρες. Τώρα βιώνουμε αυτή την τραγωδία. Επιμένουμε πως η Πολιτεία οφείλει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη, στην προετοιμασία, στη διαδικασία αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών. Χρειάζεται να είναι ανθεκτική για να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία όλων των πολιτών.»

Για το ενδεχόμενο συγκλίσεων μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων, ο Ηλείος Βουλευτής ανέφερε:

«Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών θέλουν και επιδιώκουν τη συνεργασία των κομμάτων αυτού του χώρου. Εμείς καταθέσαμε πρόταση συγκεκριμένη πριν τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Είναι θέση μας η συνεργασία, για αυτό προτείναμε και εφαρμόσαμε την απλή αναλογική. Δυστυχώς, τα προοδευτικά κόμματα δεν ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την πρόταση που κάναμε για συνεργασίες. Είχαμε το αρνητικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, όμως επιμένουμε. Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνουν ότι όπου υπάρχουν κοινές θέσεις, πρόγραμμα και πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν αυτή την προσπάθεια, υπάρχει κοινός βηματισμός και θετικό αποτέλεσμα. Και ειδικά στα θέματα των δικαιωμάτων, της ακρίβειας, των εργασιακών, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της ανακατεύθυνσης του Ταμείου Ανάκαμψης, της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, μπορεί να υπάρξει κοινός βηματισμός. Άρα πιστεύω ότι πρέπει να ενταθεί αυτή η συζήτηση και η απεύθυνση στους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες και τέτοιες προτάσεις.»

Για τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε:

«Ο Πρωθυπουργός προτείνει ένα νομοσχέδιο και ταυτόχρονα  -επειδή βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα- καλεί του Βουλευτές του να μην το ψηφίσουν και να απέχουν. Επίσης δεν μπορεί να πείσει ούτε Υπουργούς του, τους οποίους ο ίδιος διορίζει. Μάλιστα, είδαμε Υπουργό ο οποίος ήταν κάθετα αντίθετος και ξεσπάθωνε κατά του συμφώνου συμβίωσης και χθες έκανε φροντιστήριο και μαθήματα στους Βουλευτές για το πως πρέπει να ψηφίσουν. Όλα αυτά αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως στην κυβέρνηση υπάρχουν κλυδωνισμοί και εσωστρέφεια.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00