Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Ανασύνταξη με το βλέμμα στην κοινωνία»

Το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τον προοδευτικό χώρο. Η ευρεία νίκη της ΝΔ σε συνδυασμό με τη δυναμική επανείσοδο της Ακροδεξιάς και των νεοναζί στη Βουλή, προβληματίζουν και προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει εντός του Κοινοβουλίου.

Υπάρχει μια πανίσχυρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ, που θα επιχειρήσει να συνεχίσει και να υλοποιήσει τη σκοτεινή ατζέντα της απελθούσας κυβέρνησης. Τι περιλαμβάνει αυτή η ατζέντα; Πολιτικές υπέρ των λίγων και ισχυρών, συνέχιση της ακρίβειας, φορολογική αφαίμαξη, υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας και ασφαλώς ευρείες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών.

Απαιτείται, λοιπόν, εγρήγορση και ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών. Η επόμενη ημέρα χρειάζεται δυνατό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μια ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική παράταξη. Οφείλουμε με οργανωμένο και συντεταγμένο τρόπο να προχωρήσουμε στην ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων, με ειλικρινή διάθεση αυτοκριτικής, στοιχεία απαραίτητα για τις κομβικές αλλαγές που πρέπει να επέλθουν και που έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ανασυνταχθούμε.

Βεβαίως, αυτό δε σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα αμελήσει τον κρίσιμο ρόλο που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με υπεύθυνο, προγραμματικό και στιβαρό αντιπολιτευτικό λόγο, θα αναδεικνύει τις προβληματικές κυβερνητικές πολιτικές, πρακτικές και συμπεριφορές, προτείνοντας μέτρα και παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε για εφησυχασμό, ιδίως, τώρα, με τη συντριπτική επικράτηση της ΝΔ και την ισχυροποιημένη Ακροδεξιά εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, που συνοδεύεται από την επανεμφάνιση των νεοναζί. 

Οφείλουμε άμεσα να δομήσουμε με ωριμότητα τη δυναμική επιστροφή της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης με προοπτική κυβερνησιμότητας, δηλαδή, με ρόλο πρωταγωνιστικό. Σίγουρα, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η βασική δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίσει τη ΝΔ και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, υψώνοντας, παράλληλα, δημοκρατικό «τείχος προστασίας» και ανάχωμα στην Ακροδεξιά. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00