Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Αδιαφορούν και για τα σχολικά κυλικεία»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Επαγγελματικού Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Νομού Ηλείας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηλείας και Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Διονύσης Καλαματιανός, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των σχολικών κυλικείων.

Από την αρχή της πανδημίας, οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν επηρεαστεί σημαντικά, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα τα σχολεία είτε ήταν κλειστά, είτε λειτούργησαν για λίγο.

Τα προβλήματα παραμένουν και τη φετινή χρονιά. Ο τζίρος των σχολικών κυλικείων έχει μειωθεί πάρα πολύ, γεγονός που τονίστηκε ιδιαιτέρως από τους εκπροσώπους του Σωματείου. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο έχει παίξει τόσο η μειωμένη προσέλευση μαθητών στα σχολεία, είτε για λόγους ασθένειας ή ακόμα και φόβου, όσο και η χαμηλή ζήτηση των προϊόντων εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των μαθητών.

Ο κ. Καλαματιανός συμφώνησε ότι τα σχολικά κυλικεία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Μάλιστα, ο Ηλείος Βουλευτής ανέφερε μια σειρά από κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα, που στόχο έχουν να αναδείξουν τα αιτήματα του κλάδου και να πιέσουν για την ουσιαστική στήριξή του. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση δεν προχωρά σε επαρκείς ενέργειες, καθώς η όποια οικονομική ενίσχυση δόθηκε, δεν έφτασε για να καλυφθούν όχι μόνο οι οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά και τα έξοδα διαβίωσης των επαγγελματιών και των οικογενειών τους.

Επεσήμανε ότι σ’ αυτό το δυσμενές πλαίσιο, μια σημαντική «ανάσα» για τους επαγγελματίες του κλάδου θα ήταν να δοθεί παράταση στην ισχύ της ρύθμισης του Ν. 4735/2020, αρ. 44, που δίνει τη δυνατότητα έκπτωσης 40% στα μισθώματα που καταβάλλονται.

Επίσης, ο Ηλείος Βουλευτής τόνισε πως εκτός όλων των άλλων, οι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν και όσες υποχρεώσεις τους είχαν ανασταλεί. Επομένως, η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο γι’ αυτούς.

Δυστυχώς και για τους επαγγελματίες των σχολικών κυλικείων, τα προβλήματα γιγαντώνονται, βυθίζοντάς τους στην απόγνωση. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην ανακούφιση και στήριξη του κλάδου, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης, πριν αυτός οδηγηθεί στην οικονομική κατάρρευση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00