Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Άνθρωποι χάνονται περιμένοντας ένα ασθενοφόρο»


Για τις δραματικές εξελίξεις στη δημόσια υγεία και την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ μίλησε σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Διονύσης Καλαματιανός.
«Μέσα σε έναν μήνα έχουν φύγει πέντε συνάνθρωποί μας με τελευταίο το περιστατικό στο Περιστέρι, περιμένοντας ένα ασθενοφόρο που δεν έφτασε ποτέ. Τι δείχνουν όλα αυτά; Ότι δεν έχουν γίνει όλα όσα θα έπρεπε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η κυβέρνηση δεν προσέλαβε ούτε έναν μόνιμο διασώστη στο ΕΚΑΒ. Τώρα, επιλέγει με πασαλείμματα, με προχειρότητα, να υποχρεώνει τον πυροσβέστη, τον αστυνομικό, τον υπάλληλο του Δήμου να οδηγήσει το ασθενοφόρο. Όμως, για να γίνει αυτό χρειάζεται ειδική εκπαίδευση και όχι μόνο μια άδεια οδήγησης κατηγορίας Β΄.
Επίσης, ο πυροσβέστης το καλοκαίρι θα πάει να σβήσει τη φωτιά ή θα οδηγεί το ασθενοφόρο; Μας περισσεύουν οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι των Δήμων;»
Σχετικά με το τι χρειάζεται για να ενισχυθεί συνολικά η δημόσια υγεία, ο Ηλείος Βουλευτής υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η αύξηση των κονδυλίων και η υλοποίηση 15.000 νέων προσλήψεων -όχι αναπληρώσεων- στο ΕΣΥ, η προσέλκυση γιατρών με ειδικά κίνητρα σε άγονες – δυσπρόσιτες – νησιωτικές περιοχές, η γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων του ΕΣΥ και η αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του, με ακύρωση των νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος.
Για τις διαδικασίες και τις διεργασίες που συντελούνται εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με σκοπό την ανάδειξη νέας ηγεσίας, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως προχωρούν, ενώ, ήδη, υπάρχει ο οδικός χάρτης.
«Πηγαίνουμε στην Κεντρική Επιτροπή, στο διαρκές συνέδριό μας, λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας δημοκρατικά και συλλογικά, με ενότητα. Προχωράμε, λοιπόν, συντεταγμένα στην επόμενη ημέρα και ταυτόχρονα ασκούμε τον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στιβαρότητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος της κοινωνίας.
Όλα τα στελέχη μας συζητούν στον δημόσιο διάλογο, καταθέτουν τις απόψεις και τις θέσεις τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απευθύνεται από την Αριστερά έως το Δημοκρατικό Κέντρο, όπως προβλέπεται στη διακήρυξή του και η νέα ηγεσία που θα προκύψει θα υπηρετήσει αυτό τον σκοπό.»
Κλείνοντας, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βρίσκεται σε μία διαδικασία ανασυγκρότησης, ανασύνθεσης και ανανέωσης, μένοντας πάντα πιστός στις αρχές και στις αξίες της ισότητας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Επιδιώκει την αποκατάσταση και την ενίσχυση της σχέσης του με την ίδια την κοινωνία και τους φορείς της. Τα μέλη του, λοιπόν, θα αποφασίσουν συγκροτημένα και με ενωτικό πνεύμα για το ποιος ή ποια θα είναι ο νέος ή η νέα Πρόεδρος.
«Όλες και όλοι επιδιώκουμε να αποκτήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και συνολικά η προοδευτική παράταξη κυβερνητική προοπτική και να εκπροσωπήσει την κοινωνική πλειοψηφία.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00