Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια»

Διονύσης Καλαματιανός: «Άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια»

από Maria Petroutsa


Σημεία από τις παρουσίες του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στις εκπομπές “Ώρα Ελλάδος” του OPEN TV και “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ.
Για την απώλεια του Βασίλη Βασιλικού, ο Διονύσης Καλαματιανός επισήμανε πως «αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο λογοτέχνη, έναν πνευματικό άνθρωπο που αγωνίστηκε για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ήταν τιμή μου που υπηρετήσαμε μαζί ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 έως το 2023. Συλλυπητήρια στους οικείους του.»
Σχετικά με την επιστολική ψήφο που προωθεί η κυβέρνηση, ο Ηλείος Βουλευτής τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει έμπρακτα πως επιδιώκει τη συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία. Μάλιστα, καταθέσαμε πρόταση νόμου ώστε να δοθεί -δια ζώσης- το δικαίωμα ψήφου στους εργαζόμενους που αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους για να δουλέψουν αλλού, κυρίως στα νέα παιδιά που πάνε το καλοκαίρι να δουλέψουν εποχικοί στα νησιά. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ, αρνήθηκε αυτή την πρόταση που κάναμε, απορρίπτοντάς την. Σε ό,τι αφορά την επιστολική ψήφο, υπάρχουν συνταγματικές επιταγές που πρέπει να τηρηθούν, δηλαδή, μυστικότητα ψήφου και αδιάβλητο διαδικασίας. Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε την πρόταση της κυβέρνησης. Θέλουμε τη διευκόλυνση της συμμετοχής του κόσμου, χρειάζεται, όμως, η αποχή να αντιμετωπισθεί και με πολιτικούς όρους. Πρέπει η πολιτική να γίνει ξανά γοητευτική για τους πολίτες και να πείσει ότι δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως το ζήτημα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, που η κυβέρνηση το έχει αφήσει ανεξέλεγκτο.»
Για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για αναγκαιότητα ουσιαστικών παρεμβάσεων από πλευράς κυβέρνησης και πολιτείας, αναφέροντας πως «η Ελλάδα είναι ξανά πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό στα τρόφιμα και στο κόστος στέγασης, ενώ κάνει πρωταθλητισμό στα καύσιμα και στην ενέργεια. Ταυτόχρονα, το εισόδημα σε όρους αγοραστικής δύναμης είναι πολύ χαμηλό, στη χειρότερη πεντάδα της Ευρώπης. Αυτά είναι ζητήματα για τα οποία έχει ευθύνη η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαρκώς δραστηριοποιείται, πρόσφατα ο Πρόεδρός του και ο Πρόεδρος της ΚΟ, πήγαν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και μίλησαν για το ζήτημα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Εκεί, ο διοικητής τους ενημέρωσε πως υπάρχει θέμα υποστελέχωσης της Αρχής. Πως, λοιπόν, θα διενεργηθούν έλεγχοι; Υπάρχουν καρτέλ και ολιγοπώλια σε συγκεκριμένες αγορές, υπάρχει πληθωρισμός απληστίας και πρέπει να αντιμετωπιστούν με άμεσες παρεμβάσεις για να ανακουφιστούν οι πολίτες.»
Τέλος, για την απεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι είναι ευρύτερη από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο, περιλαμβάνοντας σαφώς τη μεσαία τάξη και τις ανάγκες της, προσθέτοντας -παράλληλα- πως «εμείς θέλουμε να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθοί. Επίσης, θέλουμε να υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη και αντιδρούμε σε αυτήν τη φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης προς τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες. Η οικολογία, το κράτος δικαίου, η δικαιοσύνη και η δημοκρατία, όλα αυτά είναι στην προμετωπίδα των επιδιώξεών μας.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00