Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Την Κυριακή ψηφίζουμε για να παραμείνει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Την Κυριακή ψηφίζουμε για να παραμείνει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης

από Maria Petroutsa


Λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και με εκπεφρασμένη ήδη την σταθερή εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις 21 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία προχωρά με σχέδιο στην επόμενη ημέρα. Η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι και πάλι μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος, με ξεκάθαρες προτεραιότητες για την νέα τετραετία και στόχο να υλοποιηθούν όλα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας.
Κυρίαρχος στόχος της δεύτερης κυβερνητικής μας θητείας είναι να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα και να καθορίσουμε την εθνική πορεία για μια δεκαετία, να συνεχίσουμε στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου. Με θετικό λόγο και το θετικό πρόσημο της προηγούμενης τετραετίας, ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για αυξήσεις σε μισθούς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Παιδείας, την περαιτέρω μείωση των φορολογικών βαρών, την περαιτέρω ενίσχυση του γεωπολιτικού αποτυπώματος της χώρας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Το στίγμα της νέας τετραετίας σκιαγραφήθηκε ξεκάθαρα πριν από λίγες ημέρες από τον Πρόεδρό μας, κατά την διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης, ο οποίος έδωσε έμφαση στις αυξήσεις στους μισθούς και στη μείωση των ανισοτήτων και στην περαιτέρω αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Η αύξηση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία. Και θα είναι αποτέλεσμα της αύξησης που ήδη καταγράφεται στον τομέα των επενδύσεων. Ένα ακόμα κομβικό νομοσχέδιο είναι αυτό που θα περιλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις στο φορολογικό πεδίο σε ορίζοντα τετραετίας. Μεταξύ άλλων θα προβλέπεται η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά από το 2024, οι πολιτικές για τα τεκμήρια από το 2025 και η σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος με στόχο την κατάργηση του εντός τετραετίας.
Η αναμόρφωση του ΕΣΥ έχει χαρακτηριστεί ως το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας και το 8% των συνολικών πόρων από τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθύνονται στην υγεία. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην αναμόρφωση των επειγόντων περιστατικών και στην ανακαίνιση 156 κέντρων υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ θα προσληφθούν 10.000 γιατροί και νοσηλευτές, κάτι που ήδη εξήγγειλε ο Κυριάκο Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Ηλεία.
Μέσα στον Ιούλιο, τα πρώτα νομοσχέδια της νέας Κυβέρνησης αφορούν στην επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους. Οι ρυθμίσεις που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή θα αφορούν στην οργάνωση της κεντρικής διοίκησης, την κατανομή αρμοδιοτήτων και την λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου.
Παράλληλα μέσα στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν θα είναι και αυτό που θα προβλέπει την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ υπό πλήρη κρατικό έλεγχο, θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επανέλθουν στην άμεση εποπτεία του αρμόδιου υπουργείου, του υπ. Υποδομών.
Και αυτά τα Νομοσχέδια είναι μόνο η αρχή μιας σειρά τομών που θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική συνοχή. Το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την περίοδο 2023-2027 είναι σαφές, με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και στην καθημερινότητα των πολιτών, με δικαιοσύνη, με στήριξη στους πιο αδύναμους, με κοινωνική συνοχή και με στόχο τις λιγότερες ανισότητες στην κοινωνία.
Διανύουμε τα τελευταία μέτρα αυτής της δεύτερης προεκλογικής περιόδου, μιας μεγάλης διαδρομής αποδοχής από την κοινωνία, που οδηγεί το βράδυ της Κυριακής στην ισχυρή αυτοδυναμία που χρειάζεται η χώρα, για να συνεχίσει, με την μεγάλη ευθύνη της εντολής που θα μας δώσει ξανά ο ελληνικός λαός, να προχωρά σταθερά, τολμηρά, μπροστά.
Την Κυριακή πάμε όλοι στις κάλπες και δίνουμε στην Νέα Δημοκρατία την δύναμη που χρειάζεται για μια δεύτερη τετραετία, για να παραμείνουμε σε τροχιά βιώσιμης, σταθερής και ποιοτικής ανάπτυξης. Για μια Ελλάδα πρωταγωνίστρια, με νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς για όλους.
Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για το μέλλον της πατρίδας μας!
*Υπ. Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00