Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Δίπλα στους φοιτητές, για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Δίπλα στους φοιτητές, για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους

από Maria Petroutsa

Στις ξεχωριστές εκδηλώσεις στα Λεχαινά, την Ανδραβίδα και τη Βάρδα για τους μαθητές των Λυκείων που πέτυχαν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, που διοργάνωσε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, συμμετείχε η υπ. Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Βραβεύοντας τους νέους φοιτητές, η Δρ. Αυγερινοπούλου ευχήθηκε στα παιδιά καλή σταδιοδρομία σε αυτή τη νέα σημαντική αφετηρία στη ζωή τους ενώ συνεχάρη τις οικογένειες και τους καθηγητές τους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά τους αυτή.
Η κα. Αυγερινοπούλου, που έχει στηρίξει συμβολικά, τόσο προσωπικά όσο και μέσω τρίτων ιδρυμάτων, νέους φοιτητές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, μέσα από υποτροφίες αλλά και συμβουλευτική επικοινωνία μαζί τους, τους ευχήθηκε τα χρόνια που θα ακολουθήσουν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τα εφόδια που θα συντελέσουν στην επαγγελματική τους καταξίωση, αλλά και στην καλλιέργειά τους ως επιστήμονες και πολίτες. Να λάβουν ό,τι καλύτερο μπορούν από το Πανεπιστήμιο, και ό,τι λάβουν, να το επιστρέψουν απλόχερα στην κοινωνία!
«Ό,τι θέλουμε, μπορούμε να το πετύχουμε! Αξίζει να προσπαθούμε», είπε η κα. Αυγερινοπούλου, η όποια έχει διακριθεί στον πανεπιστημιακό χώρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μεταφέροντας την δική της εμπειρία στους νέους φοιτητές, να αντιμετωπίσουν το πανεπιστήμιο ως τον δικό τους ζωτικό χώρο, να μετέχουν σε όσες περισσότερες δραστηριότητες μπορούν στο χώρο του πανεπιστημίου, στις εκδόσεις του, στις εκδηλώσεις, στα σπορ, στα εκπαιδευτικά ταξίδια και τα προγράμματα ανταλλαγής στο εξωτερικό. «Βρίσκομαι κοντά σε κάθε οικογένεια και σε κάθε μαθητή και φοιτητή του νομού μας για όποια αρωγή χρειαστούν. Θα βοηθήσουμε τους νέους μας να κατακτήσουν τους στόχους τους και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους», ανέφερε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των πανεπιστημίων μέσα από ένα μεγάλο πρόγραμμα αλλά και τις νέες σχολές που το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν στην Ηλεία, την ίδρυση από το Πανεπιστήμιο Πατρών της πρώτης Φιλοσοφικής Σχολής στην Αρχαία Ολυμπία με ελληνικά και ξενόγλωσσα προγράμματα καθώς και του νέου, πανελλαδικής εμβέλειας, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών, για την επιμόρφωση αθλητών από όλη την Ελλάδα στην Αρχαία Ολυμπία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00