Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Αυξάνονται 8% τα αναπηρικά επιδόματα

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Αυξάνονται 8% τα αναπηρικά επιδόματα

από Maria Petroutsa

Έμπρακτη απόδειξη της φροντίδας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τους πιο ευάλωτους πολίτες χαρακτήρισε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση αύξηση, κατά 8%, των αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μετά την αύξηση στις αναπηρικές συντάξεις, η Κυβέρνηση επέλεξε ως τελευταία, συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας, την άμεση αύξησή κατά 8% των αναπηρικών επιδομάτων., ενισχύοντας έτσι σχεδόν 200.000 συμπολίτες μας με το μέρισμα που επιτρέπει η καλή πορεία της οικονομίας.

Η Ηλεία Βουλευτής, σε δήλωσή της, τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της από το 2019 ως σήμερα, με πολύ ισχυρό αποτύπωμα στον τομέα της Οικονομίας, καθώς μειώθηκαν περισσότεροι από 50 φόροι ενώ έγινε και αποκλιμάκωση των εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών. Οι φορολογούμενοι πληρώνουν πια χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, χαμηλότερο φόρο εισοδήματος, καταργήθηκε για όλους η εισφορά αλληλεγγύης, πρακτικά έχουν γίνει δωρεάν οι γονικές παροχές, ο εταιρικός φόρος έπεσε στο 22%, ο φόρος στα μερίσματα στο 5%. Παράλληλα, η φορολογία έγινε επενδυτικό κίνητρο για επενδύσεις στην καινοτομία. «H Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η πλέον κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση που έχει υπάρξει στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια. Οι παρεμβάσεις αυτές συνθέτουν το κοινωνικό προφίλ της, όπου στο επίκεντρο είναι ο πολίτης. Τα νέα αυτά μέτρα αποτελούν χειροπιαστές και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι βρισκόμαστε δίπλα στον πολίτη και εφαρμόζουμε μια πολιτική βαθιά ανθρωποκεντρική», τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00