Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Αναδείχθηκε ο πλειοδότης ανάδοχος για το Παρά θιν Αλός

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Αναδείχθηκε ο πλειοδότης ανάδοχος για το Παρά θιν Αλός

από Maria Petroutsa

                                                                   

-Η άοκνη και επίμονη προσπάθεια της Βουλευτού Ηλείας, που απέφερε θετικά αποτελέσματα

Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την ανάδειξη, σήμερα το μεσημέρι, 28 Μαρτίου, πλειοδότη αναδόχου από την ΕΤΑΔ, για την αξιοποίηση του «Παρά Θιν’ Αλός», στην παραλία της Ζαχάρως, εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Πλέον, αναμένεται άμεσα να προχωρήσει ο ανάδοχος στην ολοκλήρωση της επένδυσης, ώστε το εμβληματικό και ιστορικό αυτό ακίνητο να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το Παρά θιν Αλός βρισκόταν μεταξύ των ακινήτων της ΕΤΑΔ προς άμεση αξιοποίηση και πλέον, μετά την ανάδειξη αναδόχου, αναμένεται να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το κτίσμα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο συνολικού εμβαδού 1.22.3,65τμ. Η διάρκεια της μίσθωσης, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, είναι για δέκα έτη από την υπογραφή της Σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για δέκα επιπλέον έτη.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η κα. Αυγερινοπούλου, «πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή του Παρά θιν Αλός, έπειτα από αρκετά χρόνια αδράνειας, και έτσι ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης. Με την επιτυχή, πλέον, ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το εμβληματικό κτίριο στην παραλία της Ζαχάρως θα ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη και η ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσει ξανά προοπτικές βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.  Πλέον, καθίσταται  δυνατή η αποκατάσταση του κτιρίου και η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο κατατεθέν  της περιοχής, που θα συμβάλει στην ανάδειξη και την αναπτυξιακή προοπτική τόσο του Δήμου Ζαχάρως  όσο και  ολόκληρης της Ηλείας».

Άοκνη και διαρκής στόχευση, από το 2020

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, η κα. Αυγερινοπούλου είχε επισημάνει ότι το Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο δεν απαγόρευε την επισκευή στο  Παρά θιν’ Αλός. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ.  Ευθύμιος Μπακογιάννης είχε επίσης κάνει αυτή την επισήμανση και είχε επισκεφθεί, μετά από πρόσκλησή της, την Ηλεία, τον Ιούλιο του 2020. Τότε, είχε αναφερθεί στις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης που μπορούν να υπάρξουν σε τέτοιες ευαίσθητες  οικολογικές περιοχές, όπως η παραλία Ζαχάρως ενώ ακολούθως εκδόθηκε η αρχική βεβαίωση από το Υπουργείο για την δυνατότητα συντήρησης και επισκευών στο υπάρχον κτίριο.  Εξάλλου, παρακολουθώντας αδιάκοπα την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος, τον Ιανουάριο του 2023, ύστερα από πρόσκλησή της, επισκέφθηκε την περιοχή ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Παναγιώτης Μπαλωμένος, για αυτοψία στην παραλία και στο Παρά θιν’ Αλός,  εκφράζοντας την πρόθεση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου να υπάρξει  σχεδιασμός για την αξιοποίηση του Κτήματος Ζαχάρως αλλά και την ανακατασκευή του Παρά θιν’ Αλός, ώστε να ανακτήσει  την παλιά του αίγλη και να γίνει ξανά πόλος έλξης επισκεπτών στην περιοχή.

Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα, η Ηλεία Βουλευτής είχε συντονισμένη συνεργασία τόσο με το  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την ΕΤΑΔ όσο και με την δημοτική αρχή Ζαχάρως, για την αξιοποίησή του. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνεργασία με τον τ. Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Περιβάλλοντος, κ. Παναγιώτη  Παναγόπουλο, ο οποίος συνέβαλε στην όλη προσπάθεια να διατηρηθεί αυτό το ιστορικό για την περιοχή ακίνητο, να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να δρομολογηθεί η διαδικασία συντήρησης και επισκευής του. Επίσης, σημαντική ήταν και η στήριξη από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ζαχαραίων Αθήνας και Πειραιά, κ. Βασίλη Φουρλή, με στόχο την λήξη αυτής της περιπέτειας που στέρησε από την περιοχή ένα  σημαντικό κύτταρο ανάπτυξης.

Πλέον, και μετά ανάδειξη του αναδόχου, αναμένεται άμεσα να προχωρήσει η αξιοποίησή του, που θα συμβάλει τα μέγιστα στη συνολική αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας μία τουριστική υποδομή που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους χιλιάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής. «Επιδίωξή μας είναι η Ηλεία να αποκτήσει ισχυρή θέση στον τουριστικό χάρτη της χώρας και να μετατραπεί σε πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο και “πράσινο” μοντέλο ανάπτυξης, για αυτό και αποτελεί προτεραιότητα και η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα για την ολοκλήρωση του οδικού “δαχτυλιδιού” της Πελοποννήσου, ως ένα ακόμη βήμα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Κυβέρνησης», πρόσθεσε μετά την θετική αυτή εξέλιξη η κα. Αυγερινοπούλου.

Επιπρόσθετα, η Βουλευτής Ηλείας συνεχίζει τις επικοινωνίες για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καϊάφα, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την ανάπτυξη της Λουτροπόλεως με σύγχρονες υποδομές που θα σέβονται στο μοναδικό χαρακτήρα του περιβάλλοντος και θα αναδεικνύουν και θα  αξιοποιούν καινοτόμα και ποιοτικά τις πηγές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00