Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου-Άμεση παρέμβαση σε ΥΠΕΝ και Εσωτερικών για να προχωρήσει η ρύθμιση αυθαιρέτων της Γλύφας

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου-Άμεση παρέμβαση σε ΥΠΕΝ και Εσωτερικών για να προχωρήσει η ρύθμιση αυθαιρέτων της Γλύφας

από Maria Petroutsa

                                                                                     

-Αναγκαία η ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος του ΤΕΕ και η παράταση της προθεσμίας

Σημαντική παρέμβαση στα Υπουργεία Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Εσωτερικών έκανε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τη επείγουσα ανάγκη ενημέρωσης του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων του ΤΕΕ για την εφαρμογή του Άρθρου 17 του Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/Α/13.4.2023) καθώς και την ανάγκη παράτασης προθεσμίας υπαγωγής στον ν.4495/2017 αυθαιρεσιών κατηγορίας 5, με τις προσαυξήσεις του άρθρου 102 του ν.4495/2017, που αφορά στη ρύθμιση αυθαιρέτων της Γλύφας του δήμου Πηνειού.

Για το ιδιαίτερης σημασίας θέμα της συνολικής ρύθμισης των εν λόγω αυθαιρέτων, που αποτελούσε χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους, η  Δρ. Αυγερινοπούλου είχε εισηγηθεί πέρυσι, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού -Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις», ουσιαστικές νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο 17, προς όφελος των κατοίκων, οι οποίες είχαν γίνει αποδεκτές και αφορούσαν στο άρθρο 17 του τελευταίου ερανιστικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, για την διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των μικρασιατικών εκτάσεων στην περιοχή.

Μετά το θέμα που προέκυψε με την μην συμπερίληψη στο ηλεκτρονικό σύστημα αυθαιρέτων Ν.4495/17 του ΤΕΕ, όπως αυτό σήμερα λειτουργεί , της περίπτωσης του άρθρου 17 του ν.5043/2023 που αφορά ακίνητα της περιοχής της Γλύφας, η Ηλεία Βουλευτής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Ηλείας, κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο και κατέθεσε σχετικές ερωτήσεις στον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και την Υπουργό Εσωτερικών κα. Νίκη Κεραμέως, ζητώντας τις δικές τους ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει για τους κατοίκους της περιοχής Γλύφας του Δήμου Πηνειού Ν. Ηλείας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου με την τροποποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος καθώς και την αναγκαία παράταση για την εφαρμογή του.

Η κα. Αυγερινοπούλου ζήτησε από τους Υπουργούς την άμεση εξέταση του αιτήματος, για να καταστεί εφικτή η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, καθώς και την δυνατότητα παράτασης, καθώς η προθεσμία της υπαγωγής λήγει στις 13.4.2024.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00