Αρχική » Διαρροή στον αγωγό ύδρευσης Κακοταρίου

Διαρροή στον αγωγό ύδρευσης Κακοταρίου

από Άκης Χουζούρης

Τελειωμό δεν έχουν οι βλάβες στον αγωγό ύδρευσης Κακοταρίου, την  Κυριακή 11-9-2022 παρουσιάστηκε διαρροή νερού στο οδόστρωμα στην Τ Κ Οινόης και συγκεκριμένα,  στην διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Αμαλιάδας -Σιμόπουλο με την επαρχιακή οδό Οινόης -Πύργο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αφού ενημέρωσε την Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας  Ηλείας έγινε αυτοψία από  μηχανικό εδόθη η εγκριση και οι απαραίτητες οδηγίες για οδοσήμανση για την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος  ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης . Το έργο ήταν εξαιρετικά δύσκολο λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας με βαρέα οχήματα του μεγάλου βάθους του αγωγού κάτω από το οδόστρωμα ακριβώς πάνω στην διασταύρωση της Οινόης προς Πύργο.

Κατά την διάρκεια των εργασιών σταμάτησε η υδροδότηση σε τοπικές κοινότητες της Δ.Ε  Πηνείας., και αυτή η βλάβη οφείλεται στην παλαιότητα του αγωγού , παρόμοιες διαρροές εμφανίζονται σε όλο το μήκος του αγωγού μέχρι τις πηγές και τίθεται σε κίνδυνο η ποιότητα του νερού. Η Πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε από τον πρόεδρο να συνδράμη στο πλύσιμο του οδοστρώματος  για την αποφυγή ατυχήματος.

Μετά το πέρας των εργασιών  ο κ. Παπαδόπουλος Βασ. μας δήλωσε,<Είμαστε δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές , επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά , αν δεν χρηματοδοτηθεί ο Σύνδεσμος για την εκπόνηση μελέτης για την αντικατάσταση του αγωγού στο άμεσο μέλλον ο αγωγός θα καταρρεύσει   και θα στερηθούν το νερό περισσότεροι από 70.000 κάτοικοι..>

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00