Αρχική » Διαρκής ο αγώνας για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη

Διαρκής ο αγώνας για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη

από Άκης Χουζούρης

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι λαμπρό ορόσημο στην πορεία μας. Η επανάσταση του 1821 αποτέλεσε το έναυσμα, τη σπίθα εκείνη για ελευθερία.

Ήταν ο αγώνας και η θυσία των προγόνων μας που κατέλυσαν τα δεσμά της σκλαβιάς και οδήγησαν στην εθνική ανεξαρτησία. Τους ευγνωμονούμε και τους τιμούμε για την απόφασή τους να ξεπεράσουν το εγώ για το εμείς. 

Οι αξίες και τα ιδανικά τους συνεχίζουν να μας εμπνέουν και σαν φωτεινός φάρος να μας καθοδηγούν. Σήμερα, που οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο είναι ραγδαίες, αυτό είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε να επιβεβαιώσει με το χειρότερο τρόπο αυτήν ακριβώς τη ρευστότητα και  δυστοπία που επικρατεί. Ευχόμαστε να σταματήσει η σύγκρουση και ο πόλεμος, να επανέλθει ο διάλογος, η διπλωματία, η ειρήνη και να προστατευθούν οι άνθρωποι.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Απαιτούν νηφαλιότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματική διαχείριση, για να διασφαλιστεί και το εθνικό συμφέρον. 

Όμως και η κοινωνία μας περνάει δύσκολες στιγμές με μια πολυδιάστατη κρίση που αφήνει τα σημάδια της καθημερινά.

Οφείλουμε, λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας ν’ αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Για μια επόμενη μέρα με δημοκρατία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη. Έχουμε χρέος ν’ αμβλύνουμε τις ανισότητες και να επιδιώξουμε την κοινωνική σύγκλιση και την πραγματική ισότητα. Να είμαστε δίπλα στο συνάνθρωπό μας, να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και να τον στηρίζουμε τη δύσκολη στιγμή. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε ενωμένοι, οικοδομώντας ένα αισιόδοξο μέλλον.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Διονύσης  – Χαράλαμπος Καλαματιανός

Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00