Αρχική » Δήμος Πύργου: Υπεγράφη η σύμβαση για την μελέτη νομιμοποίησης του Αλιευτικού Καταφυγίου Σκαφιδιάς

Δήμος Πύργου: Υπεγράφη η σύμβαση για την μελέτη νομιμοποίησης του Αλιευτικού Καταφυγίου Σκαφιδιάς

από Maria Petroutsa

  • Ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη και αξιοποίηση

Η υπογραφή της σύμβασης που δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις και τις προοπτικές για την ανάδειξη και την αξιοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου Σκαφιδιάς, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/11).
Πρόκειται για τη διαδικασία που αφορά στις νομιμοποιήσεις που απαιτούνται εκ των νομικών και κανονιστικών ισχυόντων, έτσι ώστε να θεωρείται πως υπάρχει στην πραγματικότητα αλιευτικό καταφύγιο εκεί. Αφού χωρίς την ολοκλήρωση αυτής της απολύτως απαραίτητης διαδικασίας, δεν έχει νομική υπόσταση και δεν λογίζεται ως αλιευτικό καταφύγιο, αλλά μόνο αναφέρεται κατ’ όνομα.
Έτσι, υπογράφηκε ανάμεσα στον Δήμο Πύργου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου μελετητικής – εργοληπτικής εταιρείας, με ειδίκευση σε ναυτιλιακά θέματα, Χριστόφορο Καπόπουλο, η σύμβαση μέσω της οποίας πλέον θα «τρέξουν» όλες οι εγκρίσεις που απαιτούνται για την αδειοδότηση νομιμοποίησης. Να σημειωθεί πως πρόκειται για μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία που συνολικά θα διαρκέσει τους επόμενους μήνες για να γίνουν όλα όσα απαιτούνται, αφού μεταξύ άλλων εμπλέκονται σε αυτήν πολλές υπηρεσίες και διαφορετικά Υπουργεία.
Η Μελέτη Νομιμοποίησης του Αλιευτικού Καταφυγίου Σκαφιδιάς θα έχει τελικό αποδέκτη την Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (έχει πλέον μετονομαστεί σε Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων) και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Τεχνική περιγραφή του προς νομιμοποίηση έργου, εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα, φωτογραφίες και χάρτη, περιβαλλοντική μελέτη, επιστημονική υποστήριξη σε κάθε θέμα διαδικασιών εξομοίωσης χώρου, σύνταξη απαντήσεων σε τυχόν παρατηρήσεις

  • Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος: «Ήταν ένα θέμα που ως γνωστόν μας είχε απασχολήσει από το προηγούμενο διάστημα. Πλέον προχωρούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον νόμιμο χαρακτηρισμό του μικρού λιμανιού ως αλιευτικό καταφύγιο με βάση όλα όσα προβλέπει το νομικό πλαίσιο, κι από κει και πέρα να προχωρήσει με γρήγορο ρυθμό η αξιοποίηση του καταφυγίου, η οποία σαφώς μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα της περιοχής αναβαθμίζοντας την».
    Την ικανοποίηση του εξέφρασε κι ο παρευρισκόμενος πρόεδρος της Κοινότητας Σκαφιδιάς Αντώνης Αρβανίτης τονίζοντας πως «ανοίγει ο δρόμος για την πολύ μεγάλη αξιοποίηση κι αναβάθμιση της περιοχής», κι ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και την υλοποίηση του θέματος, παρόντος και του αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00