Αρχική » Δήμος Πύργου: Μεγάλο ενδιαφέρον στη δράση για την ενημέρωση δωρεάς μυελού των οστών

Δήμος Πύργου: Μεγάλο ενδιαφέρον στη δράση για την ενημέρωση δωρεάς μυελού των οστών

από Maria Petroutsa

-Δεκάδες εγγραφές νέων εθελοντών

Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου και του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» για να ενημερωθούν και να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Το περίπτερο στήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Λατσείου Δημοτικού Μεγάρου από νωρίς την Παρασκευή(12/5) και θα συνεχιστεί και το Σάββατο 13/5/2023 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00. Ειδική ομάδα ενημέρωνε τους δημότες για το πώς μπορούν να γίνουν δότες και σε τι μεταφράζεται αυτό για τη σωτηρία μιας ζωής.
Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής πρόνοιας και Υγείας Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ρυθμό προσέλευσης του κόσμου. «Οι δημότες ανταποκρίθηκαν πολύ θερμά στη δράση μας και πολλοί σήμερα έγιναν δότες μυελού των οστών. Ανταποκρινόμαστε για άλλη μια φορά στην ανάγκη προκειμένου να εμπλουτιστεί το Αρχείο Εθελοντών Δοτών, για να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρίσκεται συμβατός δότης για κάθε ασθενή. Κανένα παιδί και κανείς ενήλικος που χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών να μη χάνει τη ζωή του επειδή δε βρέθηκε γι’ αυτόν συμβατός δότης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00