Αρχική » Δήμος Πύργου: Απάντηση αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Πλεμμένου

Δήλωση του αντιδημάρχου Παιδείας του δήμου Πύργου, Γιάννη Πλεμμένου:

Με ιδιαίτερη έκπληξη ανέγνωσα την ανακοίνωση του ιστορικού συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας για την προσωπική μου ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Θέλω να πιστεύω ότι εκπαιδευτικοί που με εμπάθεια βάλουν κατά της Δημοτικής Αρχής και εμένα προσωπικά, θίγοντας την τιμή και την υπόληψη μου, αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα του εκπαιδευτικού κόσμου της Ηλείας.

 Θεωρώ επίσης ότι ο σύλλογος θα μπορούσε να ξεχωρίσει την καλοπροαίρετη κριτική και τον γόνιμο διάλογο από την εμπάθεια και τη συστηματική λασπολογία από ανθρώπους οι οποίοι εκθέτουν πρόσωπα και καταστάσεις άνευ στοιχείων!

 Η έκφραση «ανεκπαίδευτη η απαίδευτη….” δεν αποτελεί χυδαία φρασεολογία από μέρους μου αλλά εκφράζει την προσωπική μου άποψη για μεμονωμένη και ελάχιστη μερίδα εκπαιδευτικών οι οποίοι βάλλουν χυδαία προσωπικά κατ’ εμού προκειμένου να με δυσφημίσουν και να με μειώσουν προσωπικά.

Ως εκ τούτου καμία αήθη επίθεση δεν υπήρξε από μέρους μου. 

Αναφορικά με την τοποθέτηση καμερών στο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, σας επισημαίνω ότι με βάση τους Νόμους 2472/1997 και 3917/2011 οδηγία 1/2011 επιτρέπεται η τοποθέτηση καμερών στις σχολικές μονάδες και η λειτουργία αυτών κατά τις ώρες που δεν βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο την φύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων. Θεωρώ ότι η σχετική απόφαση είναι ορθή εάν θέλουμε να αποφεύγουμε φθορές και βανδαλισμούς στις σχολικές μας μονάδες, από τη στιγμή που έχει καταργηθεί ο θεσμός του σχολικού φύλακα. Εάν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών έχει να καταθέσει μια διαφορετική πρόταση για την διαφύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε μαζί σας- δεν μπορούμε να αφήνουμε τις κτιριακές υποδομές του δήμου να καταστρέφονται από κανέναν. Οφείλω ωστόσο να επισημάνω ότι ήδη στις σχολικές μονάδες σε πολλές πόλεις της χώρας μας, εδώ και χρόνια έχουν ήδη τοποθετηθεί κάμερες ασφαλείας χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Είμαι στην θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας Πύργου για να προασπίζομαι το συμφέρον των μαθητών και των μαθητριών του Δήμου μας διασφαλίζοντας όσο καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης οι συνθήκες μας επιτρέπουν. 

Όλοι κρινόμαστε από τα έργα και τις πράξεις μας. Οι πολίτες της Ηλείας και του Πύργου έχουν κρίση και γνωρίζουν πολύ καλά, ποιος είναι ο κάθε ένας από εμάς. Γνωρίζουν το ήθος μας, γνωρίζουν την ακεραιότητα ή μη του χαρακτήρα μας, γνωρίζουν ποιοι είμαστε και τί πρεσβεύουμε. Ως εκ τούτου οι πολίτες της πόλης του Πύργου θα κρίνουν, εάν θα πρέπει να παραμείνω ή όχι στη θέση του αντιδημάρχου Παιδείας. Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η παιδεία πηγάζει από μέσα μας, από την οικογένειά μας, από τον τρόπο που χειριζόμαστε τις καταστάσεις στη ζωή μας και όχι αποκλειστικά και μόνο από τους Πανεπιστημιακούς μας τίτλους. Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν έχουν την Ιερή υποχρέωση όχι απλά να μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας αλλά να τους δίνουν την Παιδεία που χρειάζεται να έχουν ως οδηγό στη ζωή τους. 

Παραμένω στην διάθεση σας 

Γιάννης Π. Πλεμμένος 

Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πύργου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00