Αρχική » Δήμος Ζαχάρως: Ομόφωνα εγκρίθηκε η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς

Δήμος Ζαχάρως: Ομόφωνα εγκρίθηκε η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς

από Maria Petroutsa

Με μοναδικό μέλημα την ασφάλεια τόσο των παραγωγών-εμπόρων όσο και των καταναλωτών εγκρίθηκε ομόφωνα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, η απομάκρυνση της λαϊκής αγοράς από πολυσύχναστο δρόμο και η μεταφορά της στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γηπέδου. Ήταν μια πολύχρονη απαίτηση των κατοίκων της περιοχής, αφού η διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους, όπως επίσης και στους οδηγούς.

Η μεταφορά της λαϊκής, μετά από περίπου 20 χρόνια, στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γηπέδου μπάσκετ θα δημιουργήσει περίπου 100 νέες θέσεις (πάγκους). Θα διαμορφωθούν θέσεις parking και θα κατασκευαστούν τουαλέτες. Επίσης, στο νέο χώρο θα ελέγχεται ευκολότερα η είσοδος των επαγγελματιών, με τρόπο που να διασφαλίζεται ότι οι ανωτέρω αφενός διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδό τους και αφετέρου ότι έχουν εξοφλήσει το ημερήσιο αντίτιμο για τη συμμετοχή τους.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος τόνισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η λαϊκή αγορά επιτέλους θα μεταφερθεί σε νέο χώρο, αφού πρώτα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη συναίνεση των παρόδιων ιδιοκτητών για τη διαπλάτυνση του δρόμου. Θεωρούμε ότι με την απομάκρυνσή της από το τωρινό σημείο, θα αποσυμφορηθεί μια ολόκληρη περιοχή και δεν θα παρακωλύεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων. Οι καταναλωτές θα μπορούν με άνεση και ασφάλεια να πραγματοποιούν τις αγορές τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00