Αρχική » Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ξεκινά η ασφαλτόστρωση του δρόμου Λάλα – Βίλια Νεμούτας

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ξεκινά η ασφαλτόστρωση του δρόμου Λάλα – Βίλια Νεμούτας

από Maria Petroutsa



-Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ περίπου
Ένα ακόμη μεγάλο έργο οδοποιίας για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, η ασφαλτόστρωση του δρόμου από την περιοχή Αγίας Μαύρας της Κοινότητας Λάλα έως τον οικισμό Βίλια της Κοινότητας Νεμούτας, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ περίπου, ξεκινά άμεσα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Τη σύμβαση υπέγραψαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Βασίλης Παναγούλης. Πρόκειται για έναν αγροτικό χωματόδρομο συνολικού μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, που αναβαθμίζεται ως κύριος άξονας σύνδεσης του οικισμού, για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων στις μετακινήσεις τους. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και προβλέπει, εκτός της ασφαλτόστρωσης, μικρά τεχνικά έργα, όπως τοίχους αντιστήριξης, τάφρους και οχετούς όμβριων υδάτων κ.α.
Σε δηλώσεις του για το έργο, ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε τα εξής:
«Ο οικισμός Βίλια Νεμούτας είναι ένας από τους ελάχιστους στο νομό μας που για δεκαετίες είχε πρόσβαση μέσω ενός χωματόδρομου. Δεν υπήρχε λοιπόν περίπτωση να μην αποτελούσε προτεραιότητά μας η αποκατάσταση αυτης της αδικίας. Για το συγκεκριμένο έργο, η Δημοτική μας Αρχή είχε υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης τον Ιανουάριο του 2022, λίγους μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον Δήμο μας. Υποστηρίξαμε αποφασιστικά αυτό το αίτημα με συναντήσεις μας στην Αθήνα με τον τότε Υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Οι παρεμβάσεις μας αυτές είχαν ως αποτέλεσμα το έργο να ενταχθεί στο Π.Α.Α. και σήμερα έχουμε τη χαρά να υπογράφουμε τη σύμβαση υλοποίησής του. Ως Δημοτική Αρχή, επιτελέσαμε το χρέος μας απέναντι στους πληγέντες συνδημότες μας, όπως κάναμε και με άλλα αντίστοιχα προβλήματα υποδομών σε άλλες περιοχές του Δήμου μας που για πολλά χρόνια έμεναν άλυτα και τώρα υλοποιούνται».
ΦΩΤΟ: simvasi-vilia

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00