Αρχική » Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος: «Καταπέλτης τα αποτελέσματα των Ελέγχων παρελθόντων ετών στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου»

Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος: «Καταπέλτης τα αποτελέσματα των Ελέγχων παρελθόντων ετών στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου»

από Maria Petroutsa

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τη Δευτέρα (4/12), όπως τόνισε: «Με αφορμή την ολοκλήρωση του Διαχειριστικού ελέγχου που έγινε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου από ανεξάρτητο Ορκωτό Ελεγκτή λογιστή, πιστοποιημένο από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, κι αφορούσε τη χρονική περίοδο από 1/1/2011 έως 31/3/2023, καθώς και από την Έκθεση Επιθεώρησης – Ελέγχου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων – Περιφερειακή Υπηρεσία Πάτρας) που αφορά τα έτη 2014,2015, 2016. Η διαδικασία αυτή προέκυψε μετά από αναφορές που είχα κάνει εγώ εκείνη την περίοδο και τα αποτελέσματα της ήρθαν πριν λίγους μήνες. Η διοίκηση έχει τους δικούς της ρυθμούς κι αργεί να εξετάσει, αλλά πρέπει να πω προς όλους τους «τιμητές της συνέπειας» ότι όλα όσα είχα αναφέρει από τότε, επιβεβαιώθηκαν μέσα από τους σχετικούς ελέγχους.


Δεν θέλαμε μέσα στην προεκλογική περίοδο να σηκώσουμε τέτοια θέματα, τα λέμε όμως σήμερα γιατί αισθάνομαι υποχρέωση μου απέναντι στη συνείδηση μου, καθώς επίσης και απέναντι στη δημοκρατία αλλά και στην κοινωνία η οποία πολλές φορές προεκλογικά υποτιμάται από υποψηφίους και από τα συστήματα. Συστήματα που λειτουργούν υπό την αιγίδα κάποιων ομαδαρχών, που έχουν καταδικάσει αυτή την πόλη να είναι τελευταία στη χώρα. Και μετά θέλουν να παριστάνουν πως είναι αρχηγοί μιας τελευταίας πόλης στην Ελλάδα. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι μοιραίοι, έφεραν το 2014 έναν δήμαρχο από το παρελθόν και μετά από πολλά χρόνια στη θέση, έκαναν τα ίδια και τώρα φέροντας μια άλλη κατάσταση επίσης από το μακρινό παρελθόν… Αυτά τα συστήματα κι αυτές οι ομάδες, όταν δηλαδή καταλαβαίνουν ότι κινδυνεύουν, ενώνονται και φέρνουν πίσω για το συμφέρον τους καταστάσεις από το παρελθόν. Φυσικά χωρίς να γίνεται ποτέ πολιτική συζήτηση. Όπως δυστυχώς δεν έγινε και σε αυτές τις εκλογές όπου στο προσκήνιο βρέθηκαν η … “κλειδαρότρυπα”, η προσωπική ζωή, το …κίτρινο, το …ροζ, η κατευθυνόμενη έμφυλη βία, γυναικείες φαντασιώσεις, κι άλλα τέτοια. Χωρίς βέβαια να γίνει συζήτηση για την πόλη, αλλά με άφαντους αυτούς που θα έπρεπε να μετάσχουν στις ανοιχτές συζητήσεις του debate».

«Πρόσωπα και πρακτικές, μοιραία για την πόλη»…

«Υπάρχουν πρακτικές και πρόσωπα που είναι μοιραία για την πόλη και την κρατούν πίσω. Υπάρχουν τέτοια θέματα που τα έχω βιώσει ήδη από χρόνια πριν, ακόμα κι από τότε που ήμουν βουλευτής Ηλείας. Και καταλήγουμε σε μια πόλη που όλο και μειώνεται ο πληθυσμός της, όπως δείχνουν κι οι απογραφές, που όλοι οι δείκτες της καταρρέουν, που χάνει Σχολές, Υπηρεσίες, κ.τ.λ., αλλά αυτοί …πανηγυρίζουν γιατί είναι δήθεν ελίτ αυτής της πόλης, η οποία ληστεύει ανθρώπους στην πόλη μέσω παρεχόμενων υπηρεσιών και ληστεύει και μεγάλο μέρος της παραγωγής αυτής της πόλης.
Ένα μεγάλο σύστημα που έχει ευθύνη γι’ αυτή τη θέση της πόλης είναι το εκδοτικό σύστημα Βαρουξή, το οποίο προσπαθεί συνεχώς, με διάφορους τρόπους, να ποδηγετεί πράγματα. Να πω ενδεικτικά εδώ και χρόνια, ήδη από την εποχή που ήμουν βουλευτής, έπαιρναν επιταγές από όλους τους βουλευτές του Νομού και τις εξαργύρωναν χωρίς τιμολόγια και αποδείξεις. Μιλάμε για μεγάλα ποσά φοροδιαφυγής. Εγώ το θέτω κι αυτό, παρέχοντας και κάποια στοιχεία αλλά από κει και πέρα ας ασχοληθούν κι η Πολιτεία κι η Δικαιοσύνη όπως πρέπει. Ας ελέγξουν τις επιταγές στις Τράπεζες. Έπαιρναν μπλοκ επιταγών, τα έβαζαν στο συρτάρι και μετά πήγαιναν και εξαργύρωναν χωρίς τιμολόγια και αποδείξεις. Αυτό γίνεται όλα τα χρόνια και είναι “μαύρη οικονομία”. Προσωπικά, έχω ήδη ζητήσει από την Εθνική Τράπεζα όλες τις επιταγές μου και πίσω φαίνεται ποιοί έχουν υπογράψει. Έχει δημιουργηθεί χρόνια τώρα στην Ηλεία ένα τόσο ασφυκτικό καθεστώς του «όποιος δεν δίνει, δεν παίζει». Με την έμμεση βοήθεια μιας αφελούς μερίδας κόσμου που λειτουργεί σε μια κάκιστη λογική του «δεν σε είδα στην εφημερίδα, δεν υπάρχεις»…
Στη ζωή και στην πολιτική δεν πρέπει κανείς να χάνει τον εαυτό του και να μην είναι ο ίδιος. Κι επίσης δεν είναι κερδισμένος όποιος επιτυγχάνει αποτέλεσμα με ανέντιμο τρόπο. Κερδισμένος είναι όποιος παλεύει σταθερά για τις ιδέες και τις απόψεις του, κι ακόμα συγκρούεται με αυτόν τον εσμό της παρακμιακής παραπληροφόρησης, όπως κάναμε εμείς, που είχαμε απέναντι μας και ομάδα από τρολ υποστάθμης, του υποκατώτατου ηθικού επιπέδου, κι ένα σύστημα που τελικά βρέθηκε ενοποιημένο για την …αξιοπρέπεια της πόλης! Αξιοπρέπεια της πόλης είναι τα πορίσματα των ελέγχων, που σήμερα δημοσιοποιώ ένα μέρος τους, τα οποία περιγράφουν σχεδόν 300 σελίδες κακουργήματα!».

«Καταπέλτης τα πορίσματα»

«Αυτά έχουν πάει στη Δικαιοσύνη. Κι επειδή δεν ξέρω σίγουρα αν θα κινηθεί η Δικαιοσύνη, θα τα ξαναπάω εγώ.
Να αναφέρω επιγραμματικά πως γίνονται αναφορές για μη ανάρτηση αποφάσεων στη Διαύγεια, διενέργεια προσλήψεων χωρίς προκήρυξη, υποτιθέμενες συνδριάσεις Δ.Σ. χωρίς τήρηση και υπογραφή πρακτικών και χωρίς παρουσία μελών, μη χορήγηση αντιγράφων και πρακτικών σε μέλη του Δ.Σ. κατόπιν αίτησης τους, έλλειψη απολογισμών και μη προώθηση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, μη προώθηση προυπολογισμών στο Δημοτικό Συμβούλιο, μη τήρηση του Σ.Α.Λ.Ε., ορισμό αντιπρόεδρου του Δ.Σ. ως Υπευθύνου Ασφαλείας (Υ.Α.Λ.Ε.), είσπραξη χρημάτων από τα σκάφη στη μαρίνα – υπήρξαν και πρωτόδικες καταδίκες επ΄αυτού – κι ακόμα, κατάτμηση έργων και μελετών αξίας περίπου 400.000 ευρώ και απευθείας ανάθεση αυτών σε συγγενικά και παρένθετα πρόσωπα, θέματα λειτουργίας της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δ.Λ.Τ.Π. και ορισμού του προέδρου του Δ.Σ. ως υπευθύνου για τη διενέργεια συναλλαγών με τράπεζες και υπηρεσίες για λογαριασμό του Νομικού Προσώπου, την εξαφάνιση στοιχείων για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Καθώς και την υπόθεση μεταφοράς ποσού 500.000 ευρώ από μια τράπεζα σε άλλη (όπου …όλως τυχαίως, αμέσως μετά κάποιοι έβγαλαν μπλοκ επιταγών σε εκείνη την τράπεζα αφού οι άλλες δεν παρείχαν…), και μάλιστα χωρίς απόφαση του Δ.Σ. αλλά μόνο με προσπάθεια δημιουργίας μιας μεταγενέστερης…
Αντίστοιχα να σημειωθεί πως με την Έκθεση του ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή λογιστή, πιστοποιημένου από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών (μια διαδικασία που κάποιοι θέλησαν εξαρχής κι ακόμα θέλουν μανιωδώς να συκοφαντούν, κι ας είναι απόλυτα νόμιμη αλλά και απαιτούμενη από το νόμο), το διάστημα από 1/1/2019 έως 31/3/2023 δεν υπάρχουν ούτε παρατυπίες, ούτε βέβαια παρανομίες.
Τα παραπάνω είναι απόδειξη κι ότι, από τη διαδικασία ελέγχων που εγώ κίνησα ήδη εδώ και χρόνια, ποτέ δεν ανακάλεσα τίποτα και δεν υπήρξε ούτε συναλλαγή, ούτε διαγραφή, ούτε παραγραφή. Κι όταν αναλαμβάνοντας εμείς, ήταν ήδη ο κ. Λ. Βαρουξής μέλος της Ένωσης Λιμένων, απλά με καλή θέληση κρίναμε θετικά να τον διευκολύνουμε σε κάτι τυπικό που χρειαζόταν για να είναι εκεί. Δεν είναι όλα για «αλισβερίσι» και δεν είμαστε όλοι για «αλισβερίσι». Εμείς δεχτήκαμε της βαρβαρότητα της χυδαιολογίας, χωρίς καν πολιτική λέξη μέσα σε αυτά. Έχω δίκιο, μιλάω με στοιχεία και ξαναλέω πως δεν φοβάμαι κανέναν κι ούτε κανείς με κρατά “στο χέρι”. Νομίζω πως αρχίζει «το ξήλωμα του πουλόβερ» στον κύκλο εκβιασμού της πολιτικής στην Ηλεία. Η εξυγίανση πρέπει να γίνει. Κι η Πολιτεία αν ενδιαφέρεται, ας το δείξει κι αυτή.
Είναι τελικά τιμή μου που όλοι αυτοί πήγαν απέναντι μου. Να θυμήσω και πως όσα χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά, είτε στις θητείες μου ως βουλευτής, είτε σε άλλες θέσεις ευθύνης, δεν κατηγορήθηκα ποτέ για τίποτα κι ούτε δέχτηκα τέτοιο πόλεμο! Τώρα μόνο, στη θητεία μου ως δήμαρχος έγινε αυτό. Ας αναρωτηθεί και όποιος δεν το έχει καταλάβει, γιατί αυτό να συνέβη μόνο τώρα και μόνο όταν είμαι σε αυτή τη θέση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00