Αρχική » Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού για την ολοκλήρωση των αφιερωματικών χώρων ανάπαυσης και θέασης στη διαδρομή «Ήλιδα – Ολυμπία: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας»

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού για την ολοκλήρωση των αφιερωματικών χώρων ανάπαυσης και θέασης στη διαδρομή «Ήλιδα – Ολυμπία: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας»

από Maria Petroutsa

Νικολακόπουλος: «Τιμούμε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, συνδράμουμε στην ανάπτυξη του εναλλακτικού Τουρισμού»

Τους χρυσούς Ολυμπιονίκες Αριστείδη Κωνσταντινίδη (ποδηλασία) και Κώστα Τσικλητήρα (Στίβος – άλματα), τίμησε η Συμπολιτεία Ολυμπίας σε μια σεμνή τελετή, εγκαινιάζοντας, την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, τους δυο πρώτους αφιερωματικούς χώρους ανάπαυσης και θέασης που βρίσκονται επί της διαδρομής «Ήλιδας Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας», λίγο πριν τις τοπικές κοινότητες του Χειμαδιού και του Σόπι του δήμου Πύργου.
Οι χώροι αφιερωμάτων των δύο αθλητών έχουν δημιουργηθεί σε συνέχεια των έργων πρόσβασης, ενημέρωσης και γνωστοποίησης που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία 9 χρόνια επί της διαδρομής «Ήλιδα – Ολυμπία: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας». Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι χώροι ανάπαυσης και θέασης οι οποίοι εγκαινιάζονται και οι οποίοι θα ονοματίζονται σε Έλληνες Ολυμπιονίκες, Ολυμπιακές αξίες αλλά και σε αθλητές που άφησαν βαθιά χαραγμένο το στίγμα τους στον αθλητισμό.

Το παρόν στα εγκαίνια έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος που, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει από την αρχή τις δράσεις του Μονοπατιού της Εκεχειρίας και θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δημιουργούμε τέτοιους χώρους όχι μόνο γιατί τιμούν τους Έλληνες αθλητές αλλά γιατί δίνουν το ερέθισμα στους νέους της επαρχίας να ασχοληθούν και οι ίδιοι με τον αθλητισμό.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην Συμπολιτεία Ολυμπίας, στην πρόεδρο κα Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη, για την πολυετή προσπάθεια του Φορέα να ολοκληρώσει την διαδρομή από την Αρχαία Ήλιδα έως την Αρχαία Ολυμπία, μια προσπάθεια στην οποία συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μια προσπάθεια που συμβάλλει και στην ανάδειξη του εναλλακτικού (περιπατητικού) Τουρισμού στην Ολυμπιακή Γη, στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων»


Σημειώνεται ότι στους δύο χώρους ανάπαυσης έχουν κατασκευαστεί πετρόκτιστες κρήνες, καθιστικά, παρτέρια με φυτεύσεις, ενημερωτικές πινακίδες που πληροφορούν τον περιπατητή, τον διαβάτη, τον αθλητή για το πού βρίσκεται καθώς και πόσο απέχει από το κάθε χωριό, τι υπηρεσίες του προσφέρονται και πού. Ο καθένας μπορεί σκανάροντας την πινακίδα μπορεί να μπει στη σελίδα του Μονοπατιού της Εκεχειρίας και να ενημερωθεί γενικότερα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, η παγκοσμιονίκης του TAE KWON DO Μαρία Καρπαθάκη, η παγκοσμιονίκης και ολυμπιονίκης του Στίβου στο τριπλούν Όλγα Βασδέκη, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο πρ. υπουργός και βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και Βασίλης Σεϊντής, η εκπρόσωπος του Μοντέρνου Πεντάθλου Νεκταρία Κωνσταντίνου, οι πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων Χειμαδιού και Σοπίου Χρήστος Μπουλούμπασης και Λευτέρης Σταυρόπουλος, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας και κάτοικοι των δυο κοινοτήτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00