Αρχική » Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για το μνημόσυνο των πεσόντων πυροσβεστών στις φονικές πυρκαγιές του 2007

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για το μνημόσυνο των πεσόντων πυροσβεστών στις φονικές πυρκαγιές του 2007

από Άκης Χουζούρης

«24 Αυγούστου 2007 – 2022. Δεκαπέντε χρόνια μετά από εκείνη τη μοιραία μέρα θυμόμαστε και τιμούμε την μνήμη των πυροσβεστών και των συμπολιτών μας που χάθηκαν στην άνιση μάχη με τη φωτιά και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Στις φονικές εκείνες πυρκαγιές καταστράφηκαν, ακόμη, περιουσίες, αποτεφρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες εκτάρια γης, ενώ πολλά ζώα έχασαν τη ζωή τους. Η φύση και οι άνθρωποι, ευάλωτοι στις φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές, προσπαθούν να επανακάμψουν.

Οι δασικές πυρκαγιές του 2007 υπήρξαν το ορόσημο βάσει του οποίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά το σύστημα πρόληψης, ετοιμότητας, αντιμετώπισης, αλλά και αποκατάστασης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Στόχος, ο οποίος σε σημαντικό βαθμό, έχει επιτευχθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Φέτος, επί παραδείγματι, είδαμε την αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή μας. Ένα σπουδαίο επίτευγμα για το οποίο επιθυμώ, για άλλη μια φορά, να συγχαρώ θερμά τους πυροσβέστες και τους εθελοντές μας.

Η πυρκαγιά αποτελεί έναν κίνδυνο, τις διαστάσεις του οποίου δεν μπορούμε να προβλέψουμε, και, γι’ αυτό, πρέπει τόσο να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις περιπτώσεις εμπρησμών, όσο και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να εξαλείψουμε τις περιπτώσεις πυρκαγιών εξ αμελείας.

Η φύση είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Είναι το κοινό μας «σπίτι», η βάση και η πηγή της ζωής μας! Ας την προστατεύσουμε».

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., παρέστη σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Πυροσβεστών του 2007 που τελέσθηκε στην Αρτέμιδα του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00