Αρχική » Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για τη νέα γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για τη νέα γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

από Άκης Χουζούρης

Είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντι στους πολίτες

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2022

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη νέα γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% και συνολικής μείωσης του ΕΝΦΙΑ στο 34% σε σχέση με το 2018, προέβην στην κάτωθι δήλωση:

«Με συνέπεια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί τις δεσμεύσείς της, προχωρώντας σε νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%, ελαφρύνοντας τα νοικοκυριά, καθώς οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν 860.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018 και 350.00.000 λιγότερα μέσα στο 2022. Είναι ένα ουσιαστικό βήμα που υπερβαίνει ακόμα και την αρχική δέσμευση της Κυβέρνησης για ελάφρυνση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας κατά 30%, ενώ σε συνδυασμό με τα γενναία μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις έναντι της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, αλλά και τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου, η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον πολίτη έμπρακτα και ουσιαστικά.

Το μεγαλύτερο όφελος από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ προκύπτει για ιδιοκτησίες σε ζώνες μέσης και χαμηλότερης αξίας, στηρίζοντας, έτσι, τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00