Αρχική » Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την περιοδεία του κ. Τσίπρα στην Ηλεία

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την περιοδεία του κ. Τσίπρα στην Ηλεία

από Άκης Χουζούρης

«Η περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Ηλεία, μας θυμίζει ότι ενίοτε η άσκηση πολιτικής γίνεται πεδίο καιροσκοπισμού. Αντί ο ίδιος ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συμβάλλειμε ρεαλιστικές προτάσεις, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού οι Έλληνες το πρόβλημα που δημιούργησε η εξωγενής αύξηση του ρεύματος και να συνεισφέρει, έτσι,στην επίλυση του προβλήματος, όπως θα έκανε κάθε αξιόλογη αντιπολιτευτική δύναμη σε περίοδο κρίσης, χρησιμοποιεί αυτή την συγκυρία ως πεδίο φθηνής πολιτικής αντιπαράθεσης. Θυμίζουμε δε ότι ο ίδιος έφερε σε τέλμα την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε όλη τη χώρα και καθυστέρησε την ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντιθέτως, προβαίνει σε απαραίτηταμέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, έναντι στην ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας.

Όσον αφορά στην Ηλεία, ας μην ξεχνούμε ότι παραλίγοη Ηλεία να μείνει εκτός δι-ευρωπαϊκού δικτύου, καθώς έθεσε σε διακινδύνευση την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού κατά το τμήμα Πάτρας – Πύργου, ενώ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέσωσε το έργο και ήδη τα εργοτάξια έχουν στηθεί και ξεκινούν εργασίες.

Όσο για τα αγροτικά ο κ. Τσίπρας είναι όψιμος τιμητής, καθώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λίγα είχε προσφέρει στον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας, εν αντιθέσει με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει μειώσει στο 6% το ΦΠΑ στις ζωοτροφές και τα λιπάσματα, έχει διπλασιάσει τα κονδύλια για την στήριξη των νέων αγροτών και έχει προχωρήσει σε γενναία μέτρα για την στήριξη του αγροτικού τομέα καισε ευθεία στήριξη των κτηνοτρόφων. 

Στον τομέα της εκπαίδευσης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που προχώρησε στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Πατρών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», για την Αγροτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη Δυτική Ελλάδα και είναι αυτή που ίδρυσε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών (Ι.Ε.Α.Σ.) στην Αρχαία Ολυμπία.

Όσον αφορά στην υγεία, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που ιδρύει τέσσερες νέες δομές ψυχικής υγείας στην Ηλεία, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Οικοτροφείο Ψυχικά Πασχόντων, το Οικοτροφείο για τους πάσχοντες με άνοια και Alzheimer’s και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Με συντονισμένες ενέργειες, η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα σε κάθε πολίτη! 

Για τις 15 Μαΐου, εύχομαι καλή επιτυχία στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αν και θα πρέπει να προσέξει σημαντικά ο κ. Τσίπρας, καθώς, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της DataConsultants», υπάρχει σημαντική διαρροή ψηφοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία, ενώπαρουσιάζει και μείωση των ποσοστών του, κάτι που δεν είθισται να παρατηρείται όταν ένα κόμμα βρίσκεται στην αντιπολίτευση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00