Αρχική » Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την επίσκεψη της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ηλεία

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την επίσκεψη της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ηλεία

από Maria Petroutsa

«Καλωσορίζουμε στο Νομό μας τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως ο «Πράσινος Πατριάρχης», καθώς με τη διδασκαλία του μας καθοδηγεί ως προς τα βήματά μας για την προστασία του δημιουργήματος του Θεού, δηλαδή την βιόσφαιρά μας, για την προστασία του βίου πάνω στη γη. Η παρουσία του εδώ σήμερα και η ανακήρυξή του ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Πύργου και του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης του Νομού Ηλείας αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Η διδασκαλία του για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί για εμένα πηγή έμπνευσης. Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κατέχει μια εξόχως σημαντική θέση στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της οικολογικής συνείδησης στον κόσμο. Με την αγάπη και την φροντίδα του προς το περιβάλλον, το οικοδόμημα του Θεού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει συνεισφέρει πολυσχιδώς στην προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, προωθώντας, μεταξύ άλλων, άοκνα τα θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενώ έχει αναλάβει πρωτοπόρες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο – από τη Μεσόγειο ως τον Αμαζόνιο και τη Λατινική Αμερική – για ένα ανθρώπινο αύριο. Είναι δε από τους πρωτοπόρους ηγέτες διεθνώς ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κρίσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σήμερα.

Θα ήθελα να σταθώ δε ιδιαίτερα σε μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του Οικουμενικού μας Πατριάρχη, ήτοι τη Διακήρυξη της Ημέρας της Προσευχής υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1 Σεπτεμβρίου. Αυτή η ημέρα αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως μια σημαντική ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της φύσης, την αλληεξάρτησή μας με αυτήν και να ευχηθούμε για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα του πλανήτη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00