Αρχική » Δήλωση Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας για την βία και τον σχολικό εκφοβισμό

Δήλωση Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας για την βία και τον σχολικό εκφοβισμό

από Maria Petroutsa

Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού η σημερινή και στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, η βία μεταξύ των ανηλίκων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Τα περιστατικά bullying, εντός και εκτός σχολείων, αυξάνονται διαρκώς καθιστώντας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ευάλωτους, καθώς έχουν γίνει πια καθημερινότητα με ολοένα πιο επικίνδυνα χαρακτηριστικά.

Εκείνο που πάνω από όλα χρειάζεται, είναι να κατανοήσουμε τα αίτια αυτής της ανεξέλεγκτης βίας και να δώσουμε λύσεις βαθιά στις ρίζες του προβλήματος, ξεκινώντας από την έμπρακτη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας. Χρειάζεται να εφαρμοστεί ένα κοινωνικό μοντέλο προστασίας των θυμάτων, μέσα από δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικές δομές.

Με αφορμή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, φέτος, και του συμβολισμού αυτών, που είχαν ως αξία τους την ευγενή άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, την ειρήνη, την συναδέλφωση των λαών, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τον σεβασμό, ελπίζουμε όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας και να λάβουμε άμεσα μέτρα. Γιατί δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά κυρίως τη ζωή των παιδιών μας!

Αριστείδης Παναγιωτόπουλος

Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00