Αρχική » Δήλωση Αυγερινοπούλου για την Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 και τη δράση για την Πολιτική Προστασία

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 και τη δράση για την Πολιτική Προστασία

από Άκης Χουζούρης

«Με το σύνθημα «Μόνο Μία Γη (Υπάρχει)» γιόρτασαν τόσο το 1972 στην Πρώτη Παγκόσμια Συνέλευση για την προστασία της φύσης όσο και σήμερα, 50 χρόνια μετά, την Ημέρα Περιβάλλοντος. Η Γη μας είναι μόνο μία και πολύτιμη και πρέπει να την προστατεύσουμε, να την φροντίσουμε και να ζήσουμε σε αρμονία μαζί της. Από την υγεία της φύσης εξαρτάται άμεσα και η υγεία του ανθρώπου. Σήμερα, το μήνυμα της Στοκχόλμης «Έχουμε μόνο μια γη. Ας την φροντίσουμε» (We have #OnlyOneEarth. Let’s take care of it) είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Καλωσορίζω σήμερα στην Ηλεία, η οποία είχε κατά το παρελθόν πληγεί από φυσικές καταστροφές, και δη πυρκαγιές, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την άσκηση ετοιμότητας στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Μαζί με την Αντιπεριφέρεια, τους Δήμους, τα Σώματα Ασφαλείας στο Νομό μας, το Δασαρχείο και όλους τους εθελοντές, θα κάνουμε την προσπάθεια να διαφυλάξουμε την φύση και να αποτρέψουμε την αποψίλωση των δασών μας.

Την Ημέρα Περιβάλλοντος, η πρόληψη και η προετοιμασία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών είναι η καλύτερη προσφορά, την οποία μπορούμε να κάνουμε.

Και καθώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι καθήκον όλων μας, καλώ κάθε πολίτη προσωπικά να προσφέρει ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια και να περιφρουρήσουμε τα δάση μας φέτος.

Σε αυτή την προσπάθεια, για την ΖΩΗ, θα είμαστε όλοι μαζί».

#OnlyΟneEarth #WorldEnvironmentDay

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00