Αρχική » Δήλωση Αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αθηνάς Ηλιοπούλου για την παγκόσμια ημέρα της γυναικάς στις 8 Μαρτίου

Δήλωση Αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αθηνάς Ηλιοπούλου για την παγκόσμια ημέρα της γυναικάς στις 8 Μαρτίου

από Maria Petroutsa

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται στις 8 Μαρτίου, μας θυμίζει τα κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά και οικονομικά επιτεύγματα που κατακτήθηκαν για όλες τις γυναίκες του κόσμου, μέσα από σκληρούς αγώνες.

Οι γυναίκες τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, μπήκαν σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες και απόρθητα συντηρητικά κάστρα, αφιέρωσαν τη ζωή τους στην οικογένεια (σύντροφος, παιδιά, σπίτι), στις σπουδές τους, στην καριέρα τους, στην εμφάνισή τους. Ο Σεβασμός που οφείλουμε να δείξουμε στις γυναίκες είναι -και οφείλει να είναι!- ανεξάρτητος από την οικονομική θέση, το χρώμα, τον σωματότυπο, την σεξουαλικότητα, την θρησκεία‧ ανεξάρτητος από κάθε μορφής στερεότυπο που δυστυχώς υπάρχει και συντηρείται ακόμα στις σύγχρονες κοινωνίες.

Η άνεργη γυναίκα, η γυναίκα Ρομά, η γυναίκα ΑμεΑ, η Ελληνίδα γυναίκα, η καθεμιά από εμάς συμβάλλει τα μέγιστα στον οικογενειακό και εγχώριο προϋπολογισμό, με όσα μέσα και δύναμη διαθέτει και αυτός ο ρόλος της είναι καθοριστικός για την κοινωνία και τον πολιτισμό μας. Κάθε γυναίκα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, την ίση αντιμετώπιση και μεταχείριση, καθώς και στην αναγνώριση για όσα με τόσο σθένος προσφέρει.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!

Αθηνά Ηλιοπούλου

Αντιδήμαρχος Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00