Αρχική » Γ. Αργυρόπουλος: “Δεν υπάρχει κανένα θέμα για διακοπή των εργασιών στην ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου”

Γ. Αργυρόπουλος: “Δεν υπάρχει κανένα θέμα για διακοπή των εργασιών στην ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου”

από Maria Petroutsa

Δήμος Πύργου

  • “ΕΝΑ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ FB!”

Δεν υπάρχει κανένα θέμα για διακοπή των εργασιών και «πάγωμα» του έργου της ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο, τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, διαψεύδοντας παράλληλα δημοσίευμα πως “γίνεται κάτι τέτοιο γιατί η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει πληρωθεί για εκτελεσμένες εργασίες”…
Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο έργο, ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν λειτουργήσει τάχιστα στέλνοντας άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα στο Πράσινο Ταμείο, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, προκειμένου να πληρωθεί το πρώτο τιμολόγιο που εκδόθηκε μόλις πριν λίγες μέρες, στις 3 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Γ. Αργυρόπουλος:

“ΕΝΑ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ FB!”
Ένα αναληθέστατο δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρωινή” έδωσε… τροφή στους γνωστούς, άσχετους περί του αντικειμένου, αλλά εμπαθείς, εμμονικούς, τοξικούς τύπους, να εξαπολύσουν μύδρους κατά της Δημοτικής Αρχής και να ειρωνευτούν το έργο που παραδίδουμε στην επόμενη διοίκηση του δήμου, υπό τον κ. Στάθη Καννή.
Αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μας τα απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια προς το πρόσωπό μου, κάτω από τις κοινοποιήσεις του συγκεκριμένου αίολου δημοσιεύματος. Το μόνο που έχω να απαντήσω στους κυρίους (?) αυτούς είναι ότι τα γραφόμενα τους χαρακτηρίζουν τους ίδιους.
Επί της ουσίας τώρα:

  1. Το έργο χρηματοδοτείται από το “Πράσινο Ταμείο” και με κάθε λογαριασμό-τιμολόγιο του εργολήπτη που αποστέλλεται, μέσω της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, στον Οργανισμό, πιστώνεται ακολούθως ο ειδικός λογαριασμός του Δήμου. Ανίδεοι, άσχετοι και κακεντρεχείς είναι όσοι υποστηρίζουν ότι τα χρήματα του έργου πήγαν σε …άλλους σκοπούς, γιατί απλά δεν υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου.
  2. Το πρώτο τιμολόγιο ύψους 70.000 ευρώ περίπου, της αναδόχου εταιρείας, εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου η Τεχνική υπηρεσία μας μεταβίβασε το τιμολόγιο μαζί με τον πρώτο λογαριασμό και τα υπόλοιπα συνοδευτικά έγγραφα στην Οικονομική υπηρεσία για την έκδοση του εντάλματος πληρωμής.
    Χθες (8/11) η Οικονομική υπηρεσία εξέδωσε το ένταλμα και σήμερα (9/11) το απέστειλε στο Πρασινο Ταμείο για την εκταμίευση των χρημάτων. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
  3. Για τους γνωριζοντες την κείμενη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων, είναι γνωστό οτι αίτημα για διακοπή εργασιών δύναται να υποβάλλει ο εργολάβος αν δεν έχει πληρωθεί, με την παρέλευση δύο μηνών από την ημέρα που έχει εκδώσει το τιμολόγιο. Και τότε βέβαια μπορεί να υπάρξουν αντιρρήσεις της υπηρεσίας και να πάρει τρεις και τέσσερις μήνες για να γίνει προσωρινή διακοπή εργασιών. Που όμως δυο μηνες και που 6 ημέρες;
    Αν αποφασίσει από μόνος του να το πράξει, τότε έχει ο ίδιος τις συνέπειες του νόμου που είναι πολύ αυστηρές.
  4. Κλείνοντας, μια καλοπροαίρετη συμβουλή, ως παλαιότερος, στον συνάδελφο Παναγιώτη Φωτεινόπουλο: Το “Α” που μαθαίνουμε στη δημοσιογραφια είναι ότι πριν γράψουμε ένα ρεπορτάζ διασταυρώνουμε την όποια πληροφορία. Και μια δεύτερη, επίσης καλοπροαίρετη: Πάντα αναζητούμε και τη γνώμη του καθ’ ύλην αρμόδιου. Γιατί όπως ήδη διαπίστωσες φίλε Πανο, έγινες άθελα σου η αιτία να γίνω στόχος εμετικών σχολίων κάποιων τυχάρπαστων τυπάκων που εκμεταλευονται το χάος του fb για να βγάλουν τα απωθημένα τους, μη έχοντας το κύρος και το θάρρος να εμφανιστούν οι ίδιοι στο δημόσιο βίο. Άλλο η έγκυρη δημοσιογραφια και άλλο η χυδαία σπίλωση προσωπικοτήτων και υπολήψεων στο fb!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00