Αρχική » ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

από Άκης Χουζούρης

Παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για τα σεισμόπληκτα 

Παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 δίνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την περαίωση των εργασιών που αφορούν σε σεισμόπληκτες κατοικίες, για τις οποίες έχει εγκριθεί η χορήγηση κρατικής ενίσχυσης. 

Ήδη ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής υπέγραψε την σχετική απόφαση η οποία έχει προωθηθεί για την έκδοση ΦΕΚ προκειμένου να τεθεί σε ισχύ. 

Για το συγκεκριμένο θέμα είχε κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος, καθώς υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στην Ηλεία πληγέντων, και από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην διαδικασία χορήγησης κρατικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση των κατοικιών τους που υπέστησαν βλάβες, πλην όμως η χορήγηση των χρημάτων γίνεται με την πρόοδο των εργασιών. 

Την τελευταία διετία, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοΐου, αρκετές από τα εργασίες παρουσίασαν καθυστέρηση, τόσο σε επισκευαστικό επίπεδο όσο και στην έκδοση σχετικών εγγράφων, αυτοψιών κλπ., κατά συνέπεια δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα για να μπορέσουν οι πληγέντες να λάβουν τις σχετικές δόσεις της ενίσχυσης, με ορατό τον κίνδυνο να χάσουν τα χρήματα. 

Η τελευταία προθεσμία που είχε δοθεί έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και η χορήγηση παράτασης ήταν άκρως αναγκαία για την απρόσκοπτη τήρηση των διαδικασιών, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης εντός αυτού του χρονικού διαστήματος για όσους δεν είχαν προλάβει στον προβλεπόμενο χρόνο. Ο κ. Νικολακόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις κατοικίες τους. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00