Αρχική » Για πρώτη φορά στην Ηλεία μια καινοτόμα καλλιτεχνική δράση χορού

Για πρώτη φορά στην Ηλεία μια καινοτόμα καλλιτεχνική δράση χορού

από Άκης Χουζούρης

Act of listening” (το άκουσμα ως πράξη) στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, Master class και παράσταση με δωρεάν είσοδο για το κοινό 

                           
Ο Δήμος Ήλιδας, στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην Αμαλιάδα φιλοξενεί την βραβευμένη ομάδα χορού του Γιάννη Αντωνίου KUNSTSTOFF productions, από 11-17 Μαρτίου 2022 σε μια σειρά εκδηλώσεων βασισμένες στην διεθνή σύγχρονη παράσταση χορού της ομάδας,  “act of listening” (το άκουσμα ως πράξη). 

Στην διεθνή αυτή παράσταση χορού, συμπράττουν δύοέλληνες καταξιωμένοι χορογράφοι/χορευτές, ΓιάννηςΑντωνίου και Τατιάνα Λοβέρδου με την πρωτοπόρο Ισπανίδα χορογράφο/χορεύτρια Jone San MartinΜαζί τους πέντε ταλαντούχοι χορευτές, απόφοιτοι επαγγελματικών σχολών όπως το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που έχουν συνεργαστεί με τον κ. Γιάννη Αντωνίου στο μπαλέτο «Καρυοθραύστης» για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, συμπληρώνουν την ομάδα και καταπιάνονται με σύγχρονες και καινοτόμες χορευτικές διαδικασίες, που τους προκαλεί εκτός από πλούσια χορευτική τεχνική να επιδείξουν και κινητική ιδιοφυία. Ένα άκρως σύγχρονο και καινοτόμο χορευτικό έργο, που δημιουργεί γέφυρες, που ενώνει διαφορετικές καλλιτεχνικές ταυτότητες, διεθνείς αλλά και τοπικές, με τη σύμπραξη καλλιτεχνών από την Ισπανία και την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο “ act of listening (το άκουσμα ως πράξη),  οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας από 11 έως 17 Μαρτίου 2022 σε συνεργασία με το Πολύτεχνο Σχολή Χορού-Ωδείο της κΚωνστάντζας Πρίντεζη από την Αμαλιάδα και τη Σχολή Χορού Νατάσσα Ζουμή – Αγγελακοπούλου από τον Πύργο Ηλείας, και θα περιλαμβάνουν:• Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρες 17:00-20:00, Master classes και σειρά Σεμιναρίων Σύγχρονου και Κλασσικού Χορού, όπου οι νέοι χορευτές της ευρύτερης περιοχής   θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους,  θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονες χορευτικές πρακτικές και θα τους δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστούν με διεθνώς καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους.

Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 21:00, δωρεάν για το κοινό παράσταση “work in progress”τουέργου “ act of listening (το άκουσμα ως πράξη), με το κοινό της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής να έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να αλληλεπιδράσει σε μια διεθνή σύγχρονη παράσταση χορού.

Το κοινό της Ηλείας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρώτο από όλους το “ act oflistening”, αφού η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Μαρτίου 2022 στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και μετά θα περιοδεύσει στην Γερμανία στο θέατρο Dock11 του Βερολίνου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείνουν θέση καθημερινά στην υποδοχή του Θεάτρου στον ΠολυχώροΠολιτισμού και στο τηλέφωνο 26220 24431 (ώρες 10,00-14,00 και 17,00-21,00).

Σε αυτή τη πρωτοποριακή καλλιτεχνική δράση είναι σημαντική η συμβολή:• του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤουρισμούΉλιδας κ. Θανάση Γεωργόπουλου• του κ. Χρήστου Μπεβούδα και των super market ABΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ• του κ. Τρύφωνα Βασιλόπουλου και της επιχείρησης «Βασιλόπουλος Συσκευασία» 

και των επιχειρήσεων εστίασης της Αμαλιάδας: • Εστιατόριο Τα Μαγούλιανα• ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ Πεζόδρομος Αμαλιάδας• Εστιατόριο Αμβροσία• Παραδοσιακή Ταβέρνα «Ο Νίκος» • CENTRAL.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00