Αρχική » Γιατί ο Δήμος Ήλιδας ξεκίνησε την Εκστρατεία σεβασμού της πόλης από τους δημότες – Η τοποθέτηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αλέξανδρος Γεωργουλής

Γιατί ο Δήμος Ήλιδας ξεκίνησε την Εκστρατεία σεβασμού της πόλης από τους δημότες – Η τοποθέτηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αλέξανδρος Γεωργουλής

από Maria Petroutsa

Για τη νέα εκστρατεία του Δήμου Ήλιδας, υπό τον τίτλο: «Σεβόμαστε τον Δήμο και τους δημότες», μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοικητικής Μέριμνας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ο Δήμος Ήλιδας ξεκίνησε μια εκστρατεία νοικοκυρέματος της πρωτεύουσας του Δήμου. Η προσπάθεια αυτή συμπεριλαμβάνει διάφορες δράσεις. Αρχίζουμε με την ελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων. Αφαιρούμε οτιδήποτε έχει τοποθετηθεί παράνομα σε δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες.

Κάθε είδους κατασκευές, διαφημιστικά banners, εμπορεύματα, τραπεζοκαθίσματα, θα πρέπει να αφαιρεθούν από επαγγελματίες ή ιδιώτες. Ακόμα και διάφορα αντικείμενα για κράτηση θέσεων στάθμευσης είναι παράνομα και θα πρέπει να αφαιρούνται. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης σε πεζοδρόμια ή πεζόδρομους.

Ξεκινήσαμε την καμπάνια μας ώστε να πληροφορηθούν οι δημότες τις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής για εμπέδωση αυτής της φιλοσοφίας, αλλά και για οικειοθελή αφαίρεση όσων αντικειμένων εμποδίζουν. Στη συνέχεια, εντός των επόμενων ημερών, θα διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και όποιος δεν έχει συμμορφωθεί θα υφίσταται τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Όλοι πρέπει να εφαρμόσουν τον νόμο και τον Κανονισμό Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων που έχει ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 418/2017 απόφασή του, τον οποίον οφείλουν να γνωρίζουν, σε κάθε δε περίπτωση είναι στη διάθεσή τους να τον προμηθευτούν και να ενημερωθούν.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν κατειλημμένα πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομοι και να μην μπορούν να διέρχονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα οι πεζοί, οι μητέρες με τα καροτσάκια των μωρών, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάνθρωποί μας, τα μικρά παιδιά.

Δεν περιποιεί τιμή στους δημότες της πόλης και κυρίως στη δημοτική αρχή και δεν ταιριάζει στον σύγχρονο πολιτισμό μας να υπάρχουν κατειλημμένες διαβάσεις ατόμων με προβλήματα όρασης, ράμπες ΑΜΕΑ, θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ κλπ. Τέτοια φαινόμενα θα είναι στο εξής μη ανεκτά. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι συνοδοιπόρος σε αυτήν την προσπάθεια είναι τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας όσο και ο Σύλλογος Εστίασης.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, όπως η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, όπως επίσης η ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών προκειμένου να εμπεδωθεί στους δημότες η πεζοπορική και ποδηλατική συνείδηση. Ελπίζουμε και οι δημότες να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας, ώστε να κάνουμε πράξη το σύνθημα μας “Σεβόμαστε τον Δήμο και τους δημότες”».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00