Αρχική » Γάτα με Φουλάρι: Ποιο είναι το must στην πόλη μου

Γάτα με Φουλάρι: Ποιο είναι το must στην πόλη μου

από Άκης Χουζούρης

Δεν το έχω βάλει το φουλάρι, λόγω της απεργίας στις 9 Νοεμβρίου! Το φοράω γενικώς. Είτε σας αρέσει είτε όχι είμαι Γάτα με πέταλα, αλλά επειδή είμαι στην Αμαλιάδα και οι Κουτσομπόληδες είναι πάρα πολλοί και δεν θέλω να μου βγει το όνομα, τους τυφλώνω με το φουλάρι.

Είμαι εκεί κάπου στην Κολοκοτρώνη προς το Νοσοκομείο, χα χα Νοσοκομείο τρομάρα τους, και περιμένω υπομονετικά να μου δώσουν τροφή. Ξέρετε από τα αποφάγια τους. Αλλά εγώ ως εκλεκτική γάτα με φουλάρι, ξέρω πού είναι το καλό φαγητό. Και περιμένω και περιμένω. Μέχρι τσουπ νάτο το καλό το κοτοπουλάκι…Πού να πηγαίνω σε άλλους δρόμους. Αφού ξέρω οτι εδώ είμαι ατραξιόν της γειτονιάς.

Σκέφτηκα μία φορά να κυνηγήσω ποντίκια! Μα, είναι δυνατόν; Με τι πεζοδρόμια να κυνηγήσω ποντίκια; Με τις γλάστρες που έχουν κολλήσει στη μέση; Με τα σκαμμένα μέχρι τα φανάρια; Τα “ξεχασμένα” που δεν έχουν ακόμα μπει πλάκες; Τι είμαι εγώ; Εργαζόμενος άνθρωπος; Σκύλος; Α, μια που ανέφερα τους “φίλους” μου τους σκύλους, κάποιος πρέπει να τους μαζέψει. Όλο φωνή και αντάρα, τα κάνουν παντού στην πόλη μου, κάνουν θόρυβο και ουσία καμία. Είτε σε κανά μπαλκόνι θα είναι, είτε θα γυρνάνε σε κανά στενό και θα νομίζουν οτι είναι άνθρωποι. Το μόνο που τους σώζει είναι όταν μαζεύονται πολλοί, πάνω από 6, και νομίζουν οτι είναι οι Peaky Blinders.

Μία φορά, πριν καιρό, δεν θυμάμαι καλά λόγω πάχους, είδα ένα ολόφρεσκο ποντικάκι και ένα ένστικτο από τα βάθη της ψυχής μου, θέλησε να το κυνηγήσει. Σκοτώθηκα στα σκουπίδια. Μπουκαλάκια, σακουλάκια, πώματα, ξύλα, μέχρι και καναπέδες βρήκα μπροστά μου. Δεν μπορούσα να ελιχθώ, έβρισκα στα σκουπίδια, άσε που ένας ηλίθιος σκύλος, ξεκίνησε να με κυνηγάει από πίσω μου. Όταν φυσικά γύρισα πίσω και τον κοίταξα, γύρισε πίσω στη μανούλα του!. Τι θα γίνει με τα σκουπίδια παιδιά; Θα κάνετε κάτι;

Το μόνο θετικό είναι οι κάδοι σ’ αυτήν την πόλη. Είναι λίγοι και σπασμένοι, ειδικά για γάτες σαν εμένα, έτσι ώστε οργανωμένα και εκλεκτικά, να πέφτουν έξω οι τροφές…μόνο για μένα. Μπράβο τους. Ειδικά στους ανθρώπους που δεν κάνουν διακρίσεις…Τι σημαίνει δηλαδή μπλε κάδος; Δεν είναι κάδος; Δεν ρίχνουμε εκεί τις τροφές μας; Αν ο μπλε κάδος είναι σπασμένος, όπως στη δική μου γειτονιά, είναι μούρλια τα σκουπίδια…Τα φτάνω και κάνω και βουτιά μέσα. Πιστεύω οτι οι κάδοι είναι από τα must στην Αμαλιάδα. Όμως κάτι πρέπει να γίνει με τα σκυλιά, τα σκουπίδια στους δρόμους, το θόρυβο και τα πεζοδρόμια.

Συμφωνώ με την πολιτική των κάδων, διαφωνώ με τα υπόλοιπα. Να ληφθεί υπόψη τώρα που πάμε για εκλογές. Και επειδή γνωρίζω οτι εκλογές = πολλά πολλά τραπεζώματα, επιτέλους ήρθε η εποχή να φάνε και οι κότες. Φανταστείτε οι γάτες με φουλάρια.

Γάτος σπιρουνάτος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00