Αρχική » Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με την νέα διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου

Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με την νέα διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου

από Maria Petroutsa

                                 

  • Προτεραιότητα η αξιοποίηση του Καϊάφα, των ιαματικών πηγών και του παραλιακού μετώπου της Ηλείας
  • Ενημέρωση για το “Our Ocean Conference 2024”

Η προτεραιοποίηση της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου του Ηλείας καθώς και όλων των ακινήτων που βρίσκονται υπό την διαχείριση της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτού Ηλείας της Ν.Δ , Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με την νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου. Η κα. Αυγερινοπούλου, αφού συνεχάρη την κα. Χατζηγεωργίου για την ανάληψη των καθηκόντων της, τόνισε την ανάγκη προώθησης του ιαματικού τουρισμού και της βιώσιμης διαχείρισης των ιαματικών πηγών που εκτείνονται σε όλο το τόξο του Νομού, από το Κουνουπέλι και την Υρμίνη μέχρι την περιοχή της Ζαχάρως, με αιχμή του δόρατος τις ιαματικές πηγές του Καϊάφα, που αποτελούν σημαντικό πόλο ανάπτυξης για το σύνολο της Ηλείας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κορυφαίο θέμα της συνολικής αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της Ηλείας, ένα ζήτημα που βρίσκεται στην κορυφή της στοχοθεσίας της, καθώς η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού θα προσελκύσει νέους επισκέπτες, θα ενισχύσει τη βιώσιμη διαχείριση των ιαματικών πηγών και παράλληλα θα συμβάλλει στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο Α.Ε.Π..

Μάλιστα, η πρόσφατη εξέλιξη με την υπογραφή της σύμβασης από το ΤΕΕ και την ανάδοχο  Ένωση Οικονομικών Φορέων για την εκπόνηση της μελέτης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Ηλείας, ένα θέμα που ήδη από το 2019 είχε θέσει στο υψηλότερο επίπεδο των επαφών της, με συνεχείς επί του θέματος συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία και σε όλους τους συναρμόδιους φορείς του Δημοσίου, θα επιλύσει ποικίλα και χρόνια ζητήματα του Ν. Ηλείας, καθώς θα αλλάξει το Παραλιακό Μέτωπο, θα άρει τις προηγούμενες ζώνες (π.χ. ΖΟΕ) και θα επαναχαράξει τον χωροταξικό και εν μέρει και πολεοδομικό σχεδιασμό της Ηλείας, «ξεκλειδώνοντας» τις δυνατότητές της περιοχής και για την τουριστική του ανάπτυξη.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι ο πλούτος των ιαματικών πηγών στην Ηλεία μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης των περιοχών, δημιουργώντας συγχρόνως τις υποδομές για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος στην περιοχή.

Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου, ως Συντονίστρια της παγκόσμιας Διάσκεψης «Our Ocean Conference 2024», ενημέρωσε την κα. Χατζηγεωργίου για τους στόχους της διοργάνωσης, την ανάδειξη μιας από τις πιο σύνθετες παγκόσμιες προκλήσεις, την διασφάλιση ότι ο ωκεανός μας θα είναι υγιής, ασφαλής και παραγωγικός για τις μελλοντικές γενιές, την προώθηση θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών, την προώθηση μιας βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη της θαλάσσιας ασφάλειας, την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, τις βιώσιμες τουριστικές επενδύσεις και υποδομές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00