Αρχική » Αυγερινοπούλου: Στο 27ο Ετήσιο Συμπόσιο του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών και την τελετή απονομής των Βραβείων της Θεάς Άρτεμις

Αυγερινοπούλου: Στο 27ο Ετήσιο Συμπόσιο του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών και την τελετή απονομής των Βραβείων της Θεάς Άρτεμις

από Maria Petroutsa



Στο 27ο Ετήσιο Παγκόσμιο Συμπόσιο του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (Euro American Women Council – EAWC) και την τελετή απονομής των Βραβείων της Θεάς Άρτεμις συμμετείχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.


Η κα Αυγερινοπούλου, και η ίδια μέλος του EAWC η οποία έχει βραβευθεί το 2009, καλωσόρισε τους διάσημους βραβευμένους από Ευρώπη και Αμερική στη χώρα μας και αναφέρθηκε στη διεθνή αναγνωσιμότητα και τις αξίες, εμπνευσμένες από τον ελληνικό πολιτισμό, τις οποίες συμβολίζουν τα Διεθνή Βραβεία «Θεάς Άρτεμις». Σημείωσε δε ότι τα εν λόγω βραβεία έχουν αναδειχθεί πλέον σε θεσμό και συνεχάρη θερμά την Πρόεδρο του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών, κα Λούλα Λόη Αλαφογιάννη, για την συμβολή της στην ενδυνάμωση των γυναικών σε όλο τον κόσμο, αλλά και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της παιδείας στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «δεν είναι τυχαίο ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι μου στη Νέα Υόρκη, η ελληνική κοινότητα αναγνωρίζει το όνομά της, μια απόδειξη των σημαντικών της συνεισφορών στη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής παράδοσης».


Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν: ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Tζόρτζ Τζ. Τσούνης, ο Ιταλός πολιτικός και μέλος της Γερουσίας της Ιταλίας Antonino Salvatore Germana, ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός και Διαστημικός Επιστήμων Δρ Σταμάτιος Κριμιζής, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κυρία Άντζελα Γκερέκου, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία κυρία Μωραϊτάκη – Πικρού Ελευθερία, ο δημιουργός και πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, Γιώργος Αποστολόπουλος, ο σπουδαίος Ελληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας, η Ελληνίδα ηθοποιός, θεατρική Συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρική επιχειρηματίας, κα Μιμή Ντενίση, ο διεθνούς φήμης Έλληνας Σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας, ο Ελληνας σκηνοθέτης και παραγωγός Γιάννης Σμαραγδής, ο Ελληνας σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Μανούσος Μανουσάκης, ο Έλληνας Σεναριογράφος Διευθυντής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης με το τελευταίο του θεατρικό επίτευγμα: «Το δάκρυ της Παναγίας», Μενέλαος Τζαβέλλας, η πρώτη Γυναίκα Ροκ Σταρ Μέσης Ανατολής και Ακτιβίστρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Lydia Canaan, ο οδηγός της Formula 1 Giancarlo Fisichella, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Καράτζη, Αντώνης Καράτζης, ο Ελληνας ερευνητής, μαθηματικός και στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός και αρκετοί άλλοι.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κα Κάρολιν Μαλόνι (Carolyn B. Maloney), Αμερικανίδα Πολιτικός και Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, επονομαζόμενη και «Μπουμπουλίνα της Νέας Υόρκης» για τα φιλελληνικά αισθήματά της. Οι βραβευόμενοι είναι προσωπικότητες που κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές μας και με το έργο τους διαμορφώνουν οικονομικές και κοινωνικές τάσεις, δίνοντας ένα παράδειγμα για όλους μας.
Το Ευρωαμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με έδρα την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, διοργανώνει, επί σειρά ετών, διεθνούς κύρους εκδηλώσεις, με αποστολή την ενίσχυση της κοινωνικής θέσης της γυναίκας στην παγκόσμια αγορά, καθώς και την προβολή και βράβευση προσωπικοτήτων, οι οποίες έχουν διακριθεί για το επιχειρηματικό και κοινωνικό τους έργο.
Σκοπός του EAWC ( Euro-American Women΄s Council) είναι να ενδυναμώνει το κύρος της Γυναίκας στη παγκόσμια αγορά χτίζοντας στρατηγικές και συμμαχίες ανάμεσα στις Γυναίκες του χώρου των επιχειρήσεων και τους επιφανείς ηγέτες στις ΗΠΑ, Ευρώπη, Μεξικό, Λατινική Αμερική Ασία και σε άλλα μέρη παγκοσμίως. Μέσω του EAWC γυναίκες από διαφορετικά περιβάλλοντα και με ποίκιλλα επιτεύγματα εργάζονται μαζί για να προωθήσουν την πορεία των Γυναικών σε θέσεις εξουσίας και υπευθυνότητας. Ψυχή του EAWC είναι η κα Λούλα Λόη – Αλαφογιάννη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00