Αρχική » Αυγερινοπούλου στο 14ο Συνέδριο της Ν.Δ.: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πλέον φιλοπεριβαλλοντική και κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση των τελευταίων ετών»

Αυγερινοπούλου στο 14ο Συνέδριο της Ν.Δ.: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πλέον φιλοπεριβαλλοντική και κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση των τελευταίων ετών»

από Άκης Χουζούρης

Στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με σύνθημα «Δίπλα σε κάθε Πολίτη» παρευρέθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του με εναρκτήρια ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου. 

Η κυρία Βουλευτής και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής πραγματοποίησε ομιλία στη θεματική ενότητα «Προστασία του Περιβάλλοντος καιαντιµετώπιση της ενεργειακής κρίσης», επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πλέον φιλοπεριβαλλοντική και κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση των τελευταίων ετών, η οποία έχει εφαρμόσει στην πράξη τη βιώσιμη χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και η οποία ανταποκρίνεται άμεσα στις επιπτώσεις της εξωγενούς αύξησης της ενέργειας, όπως με το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων το ηλεκτρικό ρεύμα. Η κα Αυγερινοπούλου προχώρησε, ακόμη, σε απολογισμό του μέχρι τώρα έργου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, και ενημέρωσε για το ρόλο και τις προτεραιότητές της. Η Επιτροπή Περιβάλλοντος προτείνει λύσεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στο να επιτύχουμε ένα ενεργειακό μίγμα με λιγότερες εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακος και λιγότερους ρυπαντές για την ατμόσφαιρα, αλλά και να ενισχύσουμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας, αξιοποιώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες. «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την ακαδημαϊκή κοινότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση, την επιχειρηματική κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών, συνομιλεί, συναποφασίζει και προχωρά σε ορθή περιβαλλοντική διακυβέρνηση», κατέληξε η κα Αυγερινοπούλου.

Παρατίθεται κάτωθι το κείμενο της παρέμβασής της:

«Φίλες και φίλοι,

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες,

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πλέον φιλοπεριβαλλοντική και κοινωνικά ευαίσθητη  Κυβέρνηση που έχει υπάρξει στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια.Είναι αυτή που προγραμματίζει και υλοποιεί σημαντικά έργα ΣΔΙΤ για την ενέργεια, τις υποδομές και το περιβάλλον και η οποία παρέδωσε στην Ηλεία ένα, ακόμη, σημαντικό έργο «πράσινης» υποδομής, τη μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά.

Ο Πρωθυπουργός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουν εφαρμόσει στην πράξη το αίτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης για να μην μείνει κανείς πίσω. Η περιβαλλοντική προστασία και η ενεργειακή μετάβαση της χώρα μας, επιτέλους, γίνονται πράξη, ενώ επιτελούνται με δίκαιους όρους προς όφελος τόσο του περιβάλλοντος και του κλίματος, όσο και της ίδιας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που χαίρουν της απαιτούμενης στηρίξεως.

Με το ίδιο πνεύμα, η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα, ώστε να άρει τις επιπτώσεις της εξωγενούς αύξησης της ενέργειας που επηρεάζει δυσμενώς κάθε οικογένεια, κάθε επιχείρηση, αλλά και εν γένει την αναπτυξιακή πορεία και τα έργα στη χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα με γενναία μέτρα άμεσης στήριξης, ώστε κάθε πολίτης αφενός να δει μειωμένο το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και αφετέρου να λάβει σημαντική επιστροφή για τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που έχει υποστεί από το Δεκέμβριο έως και το Μάιο, αλλά και κάθε επιχείρηση να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της. Έτσι, η ανάπτυξη της χώρας μας θα μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τον γοργό βηματισμό της που εδώ και 3 χρόνια έχει ήδη ξεκινήσει. 

Από την πλευρά μας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουμε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, σε αρμονική συνεργασία με το Υπουργείο και το Γραφείο του Πρωθυπουργού μας προωθούμε με σταθερό βηματισμό την περιβαλλοντική ατζέντα. 

Προωθούμε την βελτίωση του νομοθετικού και εν γένει του θεσμικού πλαισίου, αλλά και της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογικής καινοτομίας για τις ΑΠΕ, ώστε να επιτύχουμε ένα ενεργειακό μίγμα με λιγότερες εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακος και λιγότερους ρυπαντές για την ατμόσφαιρα, αλλά και να ενισχύσουμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας. 

Προωθούμε τις καινοτόμες τεχνολογίες, όπως οι τεχνολογίες απορρόφησης, αποθήκευσης και μετατροπής του διοξειδίου του άνθρακος σε άλλα υλικά, προπαντός σε εναλλακτικά καύσιμα κίνησης.

Προωθούμε τις τεχνολογίες υδρογόνου, την ηλεκτροκίνηση σε οχήματα ξηράς, αλλά και στα πλοία. 

Υποδεικνύουμε νέες περιβαλλοντικές και κλιματικές προκλήσεις, αλλά και προτείνουμε λύσεις για σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα στη χώρα μας, όπως η διαχείριση των αποβλήτων και ειδικότερα η διαχείριση των πλαστικών μιας χρήσης, των μικροπλαστικών και των αγροτικών πλαστικών.

Προωθούμε τη αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας για να αυξηθούν στην πράξη οι πράσινες, κλιματικές και βιώσιμες χρηματοδοτήσεις και προωθούμε τη θεσμοθέτηση νέων μορφών χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως ένα κρατικό πράσινο ομόλογο. Αποσκοπούμε στην προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό και τη μόχλευσηπερισσότερων κρατικών και ιδιωτικών κονδυλίων εντός ενός πλαισίου υπεύθυνων επενδύσεων που θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε μια πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη.

Μεριμνούμε, ακόμη, για την βιώσιμη και ορθολογική διαχείριση και προστασία των φυσικών μας πόρων, όπως το νερό, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά.

Εποπτεύουμε τους θεσμούς για την προστασία της βιοποικιλότητας, των θαλασσίων οικοσυστημάτων και των περιοχών Νατούρα, ενώ ελέγχουμε και την καλή βιολογική κατάσταση κάθε είδους ξεχωριστά. 

Συμμετέχουμε ενεργά στις διεθνείς συνδιασκέψεις για το περιβάλλον και το κλίμα και βρισκόμαστε στην πρωτοπορία των λύσεων. 

Στεκόμαστε δίπλα στους νέους μας που καινοτομούν στα περιβαλλοντικά, ενεργειακά και κλιματικά θέματα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Έλληνες  επιστήμονες μπορούν να δώσουν καθοριστικές απαντήσεις σε μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής. 

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος δέχεται αναφορές από κάθε περιοχή της χώρας μας, από κάθε πολίτη ξεχωριστά. Οι βουλευτές, συνεργαζόμενοι και με τον Τομέα Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, είμαστε στη διάθεση κάθε μέλους της παράταξής μας, ώστε να μοιραστούμε σκέψεις, ιδέες, προβλήματα και προτάσεις, για τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά θέματα. 

Η πολιτική βούληση για την επίλυση αυτών των ζητημάτων είναι εδώ. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την ακαδημαϊκή κοινότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση, την επιχειρηματική κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών, συνομιλεί, συναποφασίζει και προχωρά σε ορθή περιβαλλοντική διακυβέρνηση. 

Και στα περιβαλλοντικά ζητήματα, βρισκόμαστε έμπρακτα κοντά σε κάθε πολίτη.

Σας ευχαριστώ πολύ!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00