Αρχική » Αυγερινοπούλου στο νομοσχέδιο Οδηγώντας με ασφάλεια: «Αρχές του 2022 αρχίζουν οι εργασίες στο Πάτρα – Πύργος»

Αυγερινοπούλου στο νομοσχέδιο Οδηγώντας με ασφάλεια: «Αρχές του 2022 αρχίζουν οι εργασίες στο Πάτρα – Πύργος»

από Άκης Χουζούρης

Με την τροπολογία του Υπ. Υγείας ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πλέον αποζημιώνονται κατάλληλα οι γιατροί μας

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2021

Στις δύο σημαντικές τροπολογίες για την Ηλεία αναφέρθηκε από τη βήμα του Κοινοβουλίου η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, οι οποίες αφορούν στο Πάτρα – Πύργος και την ενίσχυση των νοσοκομείων.

Η κα Αυγερινοπούλου, μιλώντας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Οδηγώντας με ασφάλεια», τόνισε την πολυαναμενόμενη ρύθμιση – με το άρθρο 2 της σχετικής τροπολογίας – που προβλέπει την επανένταξη του οδικού άξονα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσάκωνα στον αρχικό σχεδιασμό της Σύμβασης Παραχώρησης του 2007.

«Ο οδικός άξονας αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα χαρακτηρίζεται ως έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας και παρέχεται πλέον η δυνατότητα με την υπό κρίση νομοθετική ρύθμιση με την τροπολογία να υλοποιηθεί εντός του πλαισίου της οικείας παραχώρησης και πλέον να υλοποιηθεί αυτό το έργο, το οποίο αποτελεί έργο για την περιοχή μας και για όλη τη χώρα ύψιστης σημασίας για την οδική ασφάλεια.

Γι’ αυτή την εξέλιξη του έργου θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό, αλλά και τον Υφυπουργό που βρίσκεται σήμερα μαζί μας, καθώς και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που δούλεψαν άοκνα για την κατάθεση του φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και για την προετοιμασία της παρούσας τροπολογίας, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας, ο οποίος ανάμεσα στα σημαντικά ζητήματα τα οποία ο ίδιος διαπραγματεύτηκε επιτυχώς με την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αναφέρει και είχε θέσει και τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου. Αναμένουμε, λοιπόν, να ξεκινήσουν επιτέλους τα έργα στις αρχές του 2022».

Με την τροπολογία του Υπ. Υγείας ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πλέον αποζημιώνονται κατάλληλα οι γιατροί μας

Ειδική αναφορά πραγματοποίησε και στην κατατεθειμένη τροπολογία υπ.’ αριθμ. 1118 από το Υπουργείο Υγείας, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, «θεραπεύει» εν μέρει, ένα από τα πολύ σημαντικά, ζωτικής σημασίας ζητήματα για τον Νομό Ηλείας που αφορά την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία του Νομού.

«Με την παρούσα ρύθμιση αντιμετωπίζονται τα ζητήματα των δαπανών των περιφερειακών νοσοκομείων και των κέντρων υγείας και ρυθμίζεται η παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς, αλλά και από τους γιατρούς του ΕΣΥ για την κάλυψη κενών στις εφημερίες. Προβλέπονται, λοιπόν, αποζημιώσεις του ιατρικού προσωπικού για την εφημεριακή τους απασχόληση, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 250 ευρώ ανά εφημερία. Δίνεται, λοιπόν, η δυνατότητα αποζημίωσης και για τις πρόσθετες ενεργές εφημερίες.

Αυτές οι ρυθμίσεις θα ενισχύσουν πράγματι το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ειδική μέριμνα για τα περιφερειακά νοσοκομεία, στα οποία σήμερα υπολείπεται το ιατρικό προσωπικό, ενώ πλέον αποζημιώνονται κατάλληλα και οι γιατροί μας, οι οποίοι ως τώρα έχουν στηρίξει με αυταπάρνηση το σύστημα υγείας της χώρας».

Το οπτικοακουστικό υλικό της παρέμβασής της είναι διαθέσιμο στο: https://collab.parliament.gr/~p2yXn

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00