Αρχική » Αυγερινοπούλου: Προς υπογραφή ο φάκελος αδειοδότησης για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Επιταλίου

Αυγερινοπούλου: Προς υπογραφή ο φάκελος αδειοδότησης για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Επιταλίου

από Άκης Χουζούρης

Ένα σπουδαίο έργο στο Νομό Ηλείας βαίνει προς ολοκλήρωση, καθώς θα ξαναπετάξουν μικρά αεροσκάφη με προορισμό αλλά και με αφετηρία το αεροδρόμιο Επιταλίου, σε συνέχεια της επικοινωνίας της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με το Γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, και του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Χρήστου Τσίτουρα. Ο φάκελος αδειοδότησης για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Επιταλίου είναι, πλέον, προς υπογραφή από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σε συνέχεια της αυτοψίας και της τελικής εγκρίσεως από το Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Θυμίζουμε ότι το αεροδρόμιο του Επιταλίου ιδρύθηκε το 1975, και ενώ κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους πραγματοποιούνταν πτήσεις, με μεταγενέστερη απόφαση το 2010 σταμάτησε και τυπικά η λειτουργία του. Παρόλα αυτά φορείς του Νομού Ηλείας, δεν άφησαν ποτέ το όνειρο να πάει χαμένο. Τοπικοί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, όπως η Περιφέρεια  Π.Ε. Ηλείας με Επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, και η Αερολέσχη Πύργου με Πρόεδρο τον κ. ΘεοδωρήΓιαννακούλια πρωτοστάτησαν σε αυτή την προσπάθεια και από κοινού με τη Βουλευτή Ηλείας, Δρ. Αυγερινοπούλου, ενέργησαν συντονισμένα για την επαναλειτουργία και αξιοποίηση του αερολιμένα του Επιταλίου. 

Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται αντάξια της ψήφου εμπιστοσύνης των πολιτών της Ηλείας, υλοποιώντας τόσο τις προεκλογικές δεσμεύσεις της όσο και πρόσθετα έργα, που επί σειρά ετών και επί θητείας άλλων Κυβερνήσεων φάνταζαν «άπιαστο» όνειρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00