Αρχική » Αυγερινοπούλου: «Πρέπει να θωρακίσουμε τώρα τον τόπο μας για να προστατευτεί από πιθανές πυρκαγιές το καλοκαίρι»

Αυγερινοπούλου: «Πρέπει να θωρακίσουμε τώρα τον τόπο μας για να προστατευτεί από πιθανές πυρκαγιές το καλοκαίρι»

από Άκης Χουζούρης

Επίσκεψη στην Ώλενα

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2022

Την Τ.Ο. Ωλένης επισκέφτηκε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, όπου πραγματοποίησε αυτοψία και συζήτησε με τον Πρόεδρο, κ. Λύσανδρο Παπαδόπουλο, και τους κατοίκους της Κοινότητας για τα έργα θωράκισης έναντι μελλοντικών φυσικών καταστροφών και δη πυρκαγιών. Η κα Αυγερινοπούλου επισκέφτηκε τις υπάρχουσες υδατοδεξαμενές, καθώς και προτεινόμενους τόπους για εγκατάσταση κρουνών και συνδέσεων, έτσι ώστε, το καλοκαίρι, σε περίπτωση πυρκαγιάς οι κρουνοί να είναι σε λειτουργία και να παρέχουν επαρκή ποσότητα νερού προς την Πυροσβεστική και τους κατοίκους.

«Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε τώρα τις κατάλληλες υποδομές, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ώστε – θωρακισμένοι επαρκώς – να μπορέσουμε να έχουμε κατάλληλη επίπεδο πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει πιθανών φυσικών καταστροφών. Ειδικά η περιοχή μας πρέπει να είναι θωρακισμένη έναντι των καλοκαιρινών πυρκαγιών και τώρα είναι το κατάλληλο διάστημα να αρχίσουμε αυτή την προετοιμασία, προκειμένου να είμαστε πλήρως θωρακισμένοι το καλοκαίρι» δήλωσε η κα Αυγερινοπούλου.

Η κα Αυγερινοπούλου συζήτησε με τους κατοίκους ακόμα τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στη διοίκηση στον τομέα αυτό, τόσο με την δημιουργία του νέου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, στο οποίο πλέον θα υπάγεται και η Πυροσβεστική και του οποίου το βασικό μέλημα είναι η κατάλληλη προετοιμασία της χώρας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που βαίνουν κάθε μέρα εντεινόμενες, λόγω της κλιματικής κρίσης, όσο και την υπαγωγή των δασαρχείων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, γεγονός που θα επιτρέψει την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους, αλλά και την καλύτερη ενίσχυσή τους με υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό.

Η επίσκεψη της κας Αυγερινοπούλου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή της στο Λαογραφικό Μουσείο της Ωλένης, καθώς επίσης δέχθηκε ως όμορφο δώρο ένα μπουκάλι τοπικό κρασί βιολογικής καλλιέργειας και εξαιρετικής γεύσης. 

Η αυτοψία της κας Βουλευτού αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλα χωριά του Νομού Ηλείας, τα οποία εξίσου χρειάζονται έργα θωράκισης, καθώς αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεών της για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και τη θωράκιση του Νομού. Τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να υπάρξει ειδική αποστολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Ηλεία με στόχο την αναδάσωση, αλλά και τη διοργάνωση σεμιναρίων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00