Αρχική » Αυγερινοπούλου: Παρέμβαση για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού στην Ηλεία

Αυγερινοπούλου: Παρέμβαση για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού στην Ηλεία

από Maria Petroutsa

Παρέμβαση για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού στην Ηλεία έκανε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με ερώτησή της στην Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κα. Αυγερινοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ηλεία αποτελεί έναν νομό μοναδικής φυσικής ομορφιάς, που τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από επισκέπτες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, η Αρχαία Ολυμπία, προσελκύει σταθερά μεγάλα πλήθη θαυμαστών της ελληνικής αρχαιότητας, από κάθε γωνιά του πλανήτη ενώ παράλληλα ξεχωρίζει και για τα ποτάμια, τους καταρράκτες, τα κεφαλοχώρια της, τους πλούσιους υδροβιότοπους και τις βουνίσιες και δασικές εκτάσεις.

«Η Ηλεία κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για τον ταξιδιώτη, αποτελεί έναν προορισμό που δεν εξαντλείται μόνο στη διασύνδεση με το καλοκαίρι και θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανική επιλογή για κάθε εποχή του χρόνου. Μεταξύ αυτών η ατμοσφαιρική Ανδρίτσαινα, ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, η αρχοντική Δίβρη, οι καταρράκτες της Νεμούτας, το δρυοδάσος Φολόης, τα φαράγγια Ερύμανθου, Ανδρωνίου και Γουμέρου, η Φιγαλεία, το Αντρώνι, το Κούμανι, η Νεμούτα ,το Λάλα, η Πηνεία, η Μίνθη», ανέφερε στην ερώτησή της η Βουλευτής, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, παρόλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι διαθέτει τις προδιαγραφές για να μετατραπεί σε πόλο εναλλακτικών μορφών τουρισμού και να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ως σήμερα.

Οι χειμερινοί προ ορισμοί του νομού παραμένουν αναξιοποίητοι και ο τουριστικός κόσμος αγωνιά για την κάθετη μείωση της τουριστικής κίνησης τους χειμερινούς μήνες, παρά την δική τους διαρκή προσπάθεια να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών με επενδύσεις και προωθητικές πρωτοβουλίες, υπογράμμισε και ζήτησε από την Υπουργό να την ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ο χειμερινός τουρισμός στην Ηλεία να αναπτυχθεί στοχευμένα και αποτελεσματικά, σε ποια προγράμματα θα μπορούσε να ενταχθεί η Ηλεία για την προβολή της ως τόπος ειδικών μορφών βιώσιμου και αειφόρου τουρισμού καθώς και αν θα ήταν εφικτό, σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία και μέσω ποιων επενδυτικών προγραμμάτων, να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, τόσο για επιτάχυνση έργων υποδομής όσο και ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00