Αρχική » Αυγερινοπούλου: Με 2.600.000€ επιχορηγείται ο Δήμος Πηνειού για έργα οδικής ασφάλειας

Αυγερινοπούλου: Με 2.600.000€ επιχορηγείται ο Δήμος Πηνειού για έργα οδικής ασφάλειας

από Maria Petroutsa



Με 2.600.000€ ενισχύεται ο Δήμος Πηνειού για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των υφιστάμενων υποδομών στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της Δράσης 166631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Πέτσα, και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη.
Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε νεότερη επικοινωνίας της με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, αλλά και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, τους ευχαρίστησε θερμά για τη διαρκή υποστήριξη των Υπουργείων και της Κυβέρνησης στις ανάγκες των Δήμων και την μέριμνα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την εύκολη και ασφαλή προσπελασιμότητα στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, αλλά και για την επιμέλεια που δείχνουν ως προς την απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων της Ε.Ε..
Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πηνειού, οι οποίες χρηματοδοτούνται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αφορούν, μεταξύ άλλων, σε:
• κατασκευή αντιολισθηρών λεπτοτάπητων,
• κατασκευή ασφαλτοταπήτων,
• εφαρμογή έγχρωμων λεπτοτάπητων σε οδούς όπου απαιτείται μείωση ταχύτητας, σε συνδυασμό με κάθετη και οριζόντια σήμανση,
• δημιουργία έγχρωμων διαβάσεων, με ράμπες ΑΜΕΑ,
• οριζόντια σήμανση με διαγραμμίσεις (για μείωση ταχύτητας, δημιουργίας θέσεων παρκαρίσματος κ.λπ.),
• κατακόρυφη σήμανση,
• τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων πεζών, καθώς και
• δημιουργία / ανακατασκευή πεζοδρομίων για ασφαλή διάβαση πεζών.
Η ανάδειξη του αναδόχου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2023, ενώ οι εργασίες των έργων προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως 30/09/2025.
«Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πηνειού, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόσο για τους αγρότες όσο και για τους κατοίκους και δη των ορεινών περιοχών, καθώς θα διευκολυνθεί η καθημερινότητά τους και συγχρόνως θα ενισχυθεί η οδική ασφάλεια» σημείωσε η κα Αυγερινοπούλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00