Αρχική » Αυγερινοπούλου: Ερώτηση στη Βουλή για την αποκατάσταση των ζημιών στο αλιευτικό καταφύγιο Σκαφιδιάς και τη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, λόγω της θεομηνίας

Αυγερινοπούλου: Ερώτηση στη Βουλή για την αποκατάσταση των ζημιών στο αλιευτικό καταφύγιο Σκαφιδιάς και τη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, λόγω της θεομηνίας

από Άκης Χουζούρης

Ερώτηση στη Βουλή για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία των προηγούμενων ημερών στο αλιευτικό καταφύγιο Σκαφιδιάς και τη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κωνσταντίνο Σκρέκα, τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Ασκώντας τα μέσα του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η κα Βουλευτής αιτήθηκε να χρηματοδοτηθεί κατά προτεραιότητα η αποκατάσταση των ζημιών τόσο στο αλιευτικό καταφύγιο της Σκαφιδιάς όσο και στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου και σημείωσε ότι οι δύο αυτές τοποθεσίες παρουσιάζουν αυξημένη ευαλωτότητα έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων. Για το λόγο αυτό επισήμανε ότι απαιτείται μια ολιστική θεώρηση, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική «θωράκιση» τους έναντι των επερχόμενων φυσικών καταστροφών και των δραματικών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Η κα Βουλευτής, στην ερώτησή της, τόνισε και τη σπουδαιότητα της διατήρησης των μοναδικών ενδιαιτημάτων και αλιευτικών αποθεμάτων της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου, αλλά και του αλιευτικού καταφυγίου της Σκαφιδιάς.

Για την αποκατάσταση και τη «θωράκιση» του αλιευτικού καταφυγίου της Σκαφιδιάς και της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου, η κα Αυγερινοπούλου θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, και ώρα 12:30, αυτοψία στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, συνοδευόμενη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου – Στροφυλιάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00