Αρχική » Αυγερινοπούλου: Επιλύεται το ζήτημα της αποζημίωσης της Ομάδας Παραγωγών «Δίας» Τραγανού Ηλείας

Αυγερινοπούλου: Επιλύεται το ζήτημα της αποζημίωσης της Ομάδας Παραγωγών «Δίας» Τραγανού Ηλείας

από Άκης Χουζούρης

Ουσιαστικές ήταν οι σημερινές συναντήσεις της Διοίκησης της Ομάδας Παραγωγών Εσπεριδοειδών «Δίας» Τραγανού Ηλείας με τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Χριστιάνα Καλογήρου, τη Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων, κα Ιωάννα Παππά, τον Προϊστάμενο του τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών του ΥπΑΑΤ, κ. Διονύση Γραμματικό, και τη συμμετοχή της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, του Βουλευτή Ν. Ηλείας, κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου και του Βουλευτή Ν. Ηλείας, κ. Διονύση Καλαματιανού.

Στις επιμέρους συσκέψεις τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της μη πίστωσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στην Ομάδα Παραγωγών Εσπεριδοειδών «Δίας» Τραγανού Ηλείας κατ’ εφαρμογή του Καν. 2022/467, δυνάμει του οποίου ενισχύονται από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν οι ομάδες παραγωγών του τομέα των οπωροκηπευτικών που υλοποιούν δράσεις στο στόχο «Περιβάλλον» σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εντός του έτους 2022. Ένα ζήτημα για το οποίο η κα Βουλευτής ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, κατόπιν της ενημέρωσή της από τα δραστήρια μέλη της Διοίκησης της ομάδας παραγωγών, βρίσκεται σε επικοινωνία με τους υπευθύνους, ώστε να επιλυθεί. Σε συνέχεια των εν λόγω επαφών και των σημερινών συναντήσεων, το αίτημα της Ομάδας Παραγωγών «Δίας» έχει πλέον προωθηθεί στην Ειδική Γραμματεία και άμεσα θα πιστωθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο λογαριασμό των δικαιούχων.

Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2022/467 δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αξιοποιήσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 26.298.105 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης και συγκεκριμένα να διασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγής στον αγροτικό τομέα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00