Αρχική » Αυγερινοπούλου — Αραβώσης: Προχωρούν άμεσα τα αντιπυρικά έργα στην Αρχαία Ολυμπία και το Δάσος της Φολόης

Αυγερινοπούλου — Αραβώσης: Προχωρούν άμεσα τα αντιπυρικά έργα στην Αρχαία Ολυμπία και το Δάσος της Φολόης

από Άκης Χουζούρης

Με το «Πρόγραμμα Προστασίας Δασών» θωρακίζουμε τα δάση μας!

Μετά από επικοινωνία της Δρος Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Βουλευτού Ν. Ηλείας και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, με τον Καθ. Κωνσταντίνο Αραβώση, Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ενημερώνει ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, υπέβαλλε αίτηση χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 50 εκατ. ευρώ  για το «Πρόγραμμα Προστασίας Δασών» για μελέτες και δράσεις καθαρισμών για αντιπυρική προστασία, σκοπός του οποίου είναι η θωράκιση του δάσους από πιθανές πυρκαγιές στο μέλλον.

Στο έργο περιλαμβάνεται και η εκπόνηση μελετών και υλοποίηση εργασιών καθαρισμών δασών και δασικών εκτάσεων και συντήρησης δασικού οδικού δικτύου και αντιπυρικών ζωνών, σε περιοχές όπως στον αρχαιολογικό χώρο Ολυμπίας και στο δάσος Φολόης.

Προβλέπονται, επίσης, μελέτες Κατάρτισης Σχεδίων Αντιπυρικής Προστασίας σε περιοχές οι οποίες κρίνονται ως ευάλωτες από πυρκαγιές μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης, ενώ παράλληλα διαμορφώνεται μια νέα εθνική δασική στρατηγική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00