Αρχική » Αρχαία Ολυμπία & Αδελφοποιημένες πόλεις: Συναντήσεις με ισχυρά μηνύματα

Αρχαία Ολυμπία & Αδελφοποιημένες πόλεις: Συναντήσεις με ισχυρά μηνύματα

από Maria Petroutsa

Σειρά συναντήσεων με τις αδελφοποιημένες με την Αρχαία Ολυμπία πόλεις, καθώς και με αποστολές χωρών από όλο τον κόσμο, είχε ο Δήμαρχος κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, τις τελευταίες δύο ημέρες, ενόψει της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και με στόχο την προώθηση των Ολυμπιακών Ιδεωδών, της Φιλίας, της Ειρήνης και της Συναδέλφωσης των Λαών.

Οι εκπρόσωποι των χωρών επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και δέους για τις ύψιστες αξίες του Ολυμπισμού και τα μηνύματα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας που στέλνουν αμφότερες πλευρές. Οι αντιπροσωπείες των πόλεων Ιναζαβα Ιαπωνίας, Grossostheim Γερμανία, Olimpia – Sao Paulo Βραζιλίας,  Antibes Juan les Pins της Γαλλίας, Olympia Washington της Αμερικής, Camisano Vincentino της Italy.

«Σκοπός των αδελφοποιημένων πόλεων είναι η δυναμική αξιοποίηση των σχέσεων μεταξύ τους. Άλλωστε, οι αδελφοποιήσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως εφαλτήρια για μία ευρύτερη προοπτική, συμβάλλοντας στην προώθηση αναπτυξιακών συνεργασιών και κοινών δράσεων με πολλαπλά οφέλη για τις πόλεις», ανέφερε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας. Οι επαφές αυτών των πόλεων ενισχύουν ταυτόχρονα την καλλιέργεια πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών σχέσεων μεταξύ τους και γενικότερα μεταξύ των φίλων Λαών της χώρας μας.

Εκτός των αδελφοποιημένων πόλεων, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, υποδέχτηκε το Προεδρείο Διεθνών Παιδικών Αγώνων I.C.G, αποστολή από την Piza Ιταλίας, τους Ιάπωνες Kaku, την Ρουμανική Ολυμπιακή Επιτροπή και αντιπροσωπεία του Ισραήλ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Ιναζαβα Ιαπωνίας,

Piza Italy,

Olympia Washington, USA

Olimpia Sao Paulo Brasil

Iapones Kaku

I.C.G

Grossostheim, Germany

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00