Αρχική » Αρραγές μέτωπο για την παραμονή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας δημιουργήθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας – Πέρασε στο σύνολο της η πρόταση του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου

Αρραγές μέτωπο για την παραμονή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας δημιουργήθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας – Πέρασε στο σύνολο της η πρόταση του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου

από Maria Petroutsa

Την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας από το νέο σχέδιο νόμο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που βρίσκεται ήδη υπό διαβούλευση, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, κατά την ειδική του συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων από το σύνολο της Ηλείας. 

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση εμφανίστηκαν ενωμένοι σε όλα τα επίπεδα αντιδράσεων και διεκδικήσεων, στα οποία θα πρωτοστατούν ο Δήμος Ήλιδας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, με άξιους συμπαραστάτες τους Δήμους και τους φορείς στο σύνολο της Βόρειας Ηλείας και του Νομού.

Υπενθυμίζεται, ότι μέσω του νέου νομοσχεδίου, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί επίσημα στη Βουλή, καταργείται το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, το οποίο μετατρέπεται σε περιφερειακό του Πρωτοδικείου Πύργου και καταργούνται πλήρως τα Ειρηνοδικεία Αμαλιάδας, Γαστούνης και Μυρτουντίων.

Με ένα μεγάλο «Φτάνει πιά η υποβάθμιση» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «το νομοσχέδιο θα φέρει τη συρρίκνωση, την υποβάθμιση και ουσιαστικά το κλείσιμο του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας».

Όπως επεσήμανε, η ίδια πολιτική ακολουθήθηκε και το 2012 με την ενιαία διοίκηση των Νοσοκομείων Ηλείας, που κατ’ ουσίας έχει φέρει και το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας στη σημερινή του κατάσταση, δηλαδή ένα βήμα πριν το οριστικό «λουκέτο».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος πρότεινε -εκτός από την έκδοση σκληρού ψηφίσματος- τη δημιουργία άμεσα ενός άτυπου οργάνου, που θα θέσει το θέμα σε όλους τους τόνους και στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, καθώς θα προκαλέσουν συναντήσεις σε πρώτο χρόνο με τα στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου και ανάλογα με τις απαντήσεις, θα μεταφέρουν το ζήτημα ακόμα και στον ίδιο των πρωθυπουργό.

Παράλληλα, από κοινού με τους φορείς και το δικηγορικό σύλλογο θα διαμορφωθεί και το πλαίσιο των αντιδράσεων ή ακόμα και των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ήλιδας αποδέχτηκε την πρόταση να γίνουν άμεσα συναντήσεις με τους 12 δημάρχους των πόλεων που καταργούνται τα πρωτοδικεία τους, στις οποίες θα συμμετέχουν και οι δικηγορικοί σύλλογοι των Πρωτοδικείων αυτών, ώστε το μέτωπο διεκδίκησης να διευρυνθεί και να λάβει πανελλαδικό χαρακτήρα.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε εντάχθηκε, τόσο η πρόταση του Δημάρχου Ήλιδας, όσο και το σύνολο των θέσεων που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, αλλά και οι τοποθετήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, δείχνοντας το κοινό και αρραγές μέτωπο που έχει διαμορφωθεί για το κρίσιμο αυτό θέμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00