Αρχική » ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

από Maria Petroutsa

Ερώτηση- παρέμβαση για το καθεστώς φορολόγησης των ιατρών

-Ενδεχομένως να αποτελέσει κίνητρο για την στελέχωση των Νοσοκομείων

Η ανταμοιβή, η παροχή κινήτρων και η στήριξη των ιατρών που υπηρετούν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι το αντικείμενο της ερώτησης- πρότασης που κατέθεσε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος για τους Υπουργούς Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά των ιατρών του Ε.Σ.Υ. αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ο κ. Νικολακόπουλος προτείνει μέσω της ερώτησής του στους αρμόδιους Υπουργούς, την θέσπιση αφορολόγητου καθεστώτος εφημεριών. Πέραν της αναγνώρισης και ανταμοιβής του έργου των ιατρών, αυτό θα αποτελέσει και ένα κίνητρο για την στελέχωση των Νοσοκομείων μας.

Ανταμοιβή και αναγνώριση

«Οι ιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχουν κληθεί πολλάκις να υπερβάλλουν εαυτόν και να εργαστούν κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Αυτό το διαπιστώσαμε κατά την περίοδο της πανδημίας αλλά και σε άλλες περιπτώσεις που δοκιμάστηκε ή δοκιμάζεται η χώρα μας.
Το ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων μας δίνει καθημερινά μάχες για να ανταποκριθεί στο καθήκον του, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον πάσχοντα. Αυτό συνεπάγεται πολλές ώρες εργασίας, με πολλές εφημερίες και υπερωριακή απασχόληση.
Γεγονός το οποίο ενδεχομένως λειτουργεί αποτρεπτικά για την ένταξή τους στο χώρο του Ε.Σ.Υ., καθώς παρά τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό και τις συνεχείς προκηρύξεις που εκδίδονται για κάλυψη θέσεων, δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση από τους ιατρούς.
Ανάλογη είναι η εικόνα που παρατηρείται και στις Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού Ηλείας» σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής και καταλήγει στην ακόλουθη πρόταση: «Πέραν των λοιπών κινήτρων που πρέπει να θεσπιστούν για την προσέλκυση των ιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα μπορούσε ίσως να εξεταστεί το ενδεχόμενο, ως ένα είδος ανταμοιβής και αναγνώρισης για το λειτούργημα που ασκούν, η απαλλαγή των εφημεριών από το καθεστώς φορολόγησης».

Η ερώτηση

Απευθυνόμενους στους δύο Υπουργούς ερωτά:
Κατόπιν των ανωτέρω
«-Έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο, για τους ιατρούς που υπηρετούν στο χώρο του Ε.Σ.Υ. να ισχύσει αφορολόγητο καθεστώς στα έσοδά τους τα οποία απορρέουν από τις επιπλέον εφημερίες;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00